7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasta pseudo - makrelowa

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

olaola wiecej czytania ze zrozumieniem i mniej bólu dupy ;d
Hell Kitty Mar 28, 2014

pasta rybna do sushi nie jest wegańska, więc jak mozna ją polecać weganom....?
~olaola Mar 27, 2014

Właśnie zjadam!! Smak, rewelacja!!!
klauducha Jan 13, 2014


Pasta jest niesamowicie pyszna! Użyłam zamiast pasty rybnej do sushi. Bardzo polecam takie połączenie :)

Szarlotka87 Jan 10, 2014

Dodałam (tak, jak Patrycccja) musztardę i olej lniany. Genialna!
vanilla Jan 4, 2014


Mój Wojtek, który od dłuższego czasu tęsknił za smakiem wędzonej ryby, zachwycony! :) Mi też o dziwo smakuje, choć nie lubię wędzonych rzeczy :) Użyłam tofu wędzonego Polsoi (180g) i 1,5 arkusza nori. Zamiast majonezu dałam 2 łyżki oleju lnianego (ze względu na bogaty, a jednocześnie nie dominujący aromat), 2 łagodnej musztardy kremskiej, 1 soku z cytryny. Cebulę, żeby złagodzić szybko jej ostrość, po posiekaniu wymieszałam z odrobiną soli i odstawiłam póki nie przygotowałam reszty. Polecam również inną "makrelową" pastę: puszka.pl/przepis/7755-tofu-pasta_o_smaku_wedzonej_makreli_.html
patrycccja Dec 29, 2013

Pyszna! Wkroiłam jeszcze ogórka kiszonego ;)
Marcela Dec 21, 2013


Marzyłam o tym smaku! Wolę trochę bardziej intensywny i pikantny, wiec dołożyłam czubatą łyżkę musztardy i szczyptę papryki wędzonej i wyszło wspaniałe! Dzięki za inspirację :)
Irris Nov 18, 2013

jestem w tęgim szoku, łudząco podobna do pierwowzoru:) Polecam gorąco
~Ola Nov 16, 2013


nigdy nie jadłam nic bardziej mylącego od tej pasty
nie zjadłabym gdyby ktoś mnie poczęstował :-)

jest niesamowita
magdalupinska Nov 13, 2013


Pycha! Z cienkim plasterkiem ogórka konserwowego wprost rewelacyjne ;) jak ktoś - odrobina dobrego ketchupu nie zaszkodzi :)
tiny Jan 9, 2013


niewiarygodne, zapach i smak aż niebezpiecznie identyczny z niewegetariańskim pierwowzorem :o. pyszna pasta, jedna z lepszych jakie jadłam. zamiast wodorostów dodałam posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek. myślę, że fajnie komponowałby się tu jeszcze drobno pokrojony ogórek kiszony, następnym razem wypróbuję. polecam!
majczi Jun 27, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas