
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi- Komentarze do przepisu -![]() gucia Jun 24, 2015
Czy można by je upiec w piekarniku zamiast smażyć?
~ewa Apr 22, 2014
Robiłam te kotlety wiele razy, ale dzisiaj pierwszy raz na rodzinny obiad składkowy, gdzie wszyscy poza 2 osobami to mięsożercy. Kotlety zniknęły ze stołu jako pierwsze. Mój wujek (zdeklarowany miłośnik kotletów i śledzi) zjadł 6 !!! Kazał cioci spisać przepis i uznał, że to będzie genialny lunch do pracy, do tego tylko keczup. Totalny sukces. Jeszcze nigdy nie zrobiłam niczym takiego wrażenia na mięsożercach. A to przecież zwykłe kotlety ziemniaczane :)))
~Marta Nov 28, 2013
Były rewelacyjne, mięsożercy też tak sądzili :)
~K. Jan 9, 2013
Rewelacyjne te krokiety, proste, szybkie, bez kombinowania, i te chrupiące kawałki orzechów :) Jadłam z barszczem oraz na chlebie z sosem czosnkowym (może jakby dorzucić jeszcze warzyw i wsadzić w bułkę to wyszedłby fajny wegeburger) :) Jako że jestem tylko wegetarianką dorzuciłam 2 jajka i podczas smażenia na dobrze rozgrzanej patelni krokiety trzymały się kupy bez uprzedniego przechowywania w lodówce. Następnym razem sprawdzę jak zdaje egzamin np. mąka kukurydziana zamiast jaja.
kasumi90 Jan 6, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Obtaczałem tylko w samej bułce tartej. Zrobiłem takie małe na jeden raz. Faktycznie nie było łatwo, bo dosyć się rozwalały. Aby tego uniknąć, dodałem 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Trzeba też smażyć na bardzo gorącej patelni, żeby skórka zdążyła zbrązowieć zanim się rozlecą. Chłoną dużo oleju, zeszło dużo papierowych ręczników, żeby je osączyć. ahven Dec 29, 2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przed obtoczeniem w bułce tartej, dobrze jest krokiety obtoczyc w mące wymieszanej z wodą (konsystencja jajka) - nie rozpadają się wtedy podczas smażenia. muffinka Dec 23, 2011
polecam przed smażeniem obtoczyć krokiety w mące z wodą. dzięki temu nie rozwalają się i ładnie rumienią!
~bea Dec 16, 2011 ![]() Dana Sep 26, 2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przepyszne. ten przepis chodził za mną od jakiegoś czasu. dziś trafiły się niezjedzone ziemniaki :) orzeszki super pasują . same krokiety nie były zbyt sztywne (byłam głodna i nie trzymałam masy w lodówce), ale zachowały kształt :) magrusia Mar 13, 2011 ![]() dak0ta Jan 5, 2011 ![]() Mam jeszcze inny pomysł - zmiksowane (np. blenderem) ziemniaki robią się mega kleiste. Może część dobrze by było zmiksować? patrycccja Oct 14, 2010 ![]() Irokezik91 Oct 14, 2010
Wlozylam krokiety do lodowki na cala godzine!!!..niestety sie rozlecialy, w przepisie nie ma nic co by kleilo mase razem do kupy..np jajko...same orzechy, ziemniaki i przesmazona cebula na masle sklei to tylko ladnie przed smazeniem..ale podczas smazenia wszystko sie rozlatuje...niestety:((
~Oxila Oct 13, 2010
OxiLa, a włożyłaś masę lub przygotowane krokiety do lodówki? Na pół godziny? Bez tego to nic dziwnego że się rozleciały...
~pat Oct 12, 2010
Nie wiem dlaczego ale krokiety rozwalily sie w drobny mak podczas smazenia!!!..nie polecam tego przepisu!!!
~OxiLa Oct 12, 2010
Takie krokiety można podać z sosem chrzanowym - bardzo go lubię. Podaję też do gotowanego na parze kalafiora.
~Wanda Feb 11, 2010
Zwykle robie je z ziemniakow pozostalych z obiadu dnia wczorajszego- wtedy puree jest bardziej zbite i sie nei rozlazi. obtaczam je najpierw w mące, mleku i dopiero bulce, w ten sposob powstaje naprawde chrupiaca, przylegajaca panierka, a w srodku kremowe "nadzienie" z ziemniakow.
~ksz Feb 8, 2010 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Polecam krokiety i książkę!
izabeli Apr 9, 2016