
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Buchty - kluski drożdżowe gotowane na parze- Komentarze do przepisu -![]() ryfka Feb 4, 2013
Ja zawsze robię więcej,a jak wystygną to je mrożę.
~anna Jan 30, 2013
A ja wam powiem, że na Słowacji są bardzo znane i są wszędzie, może wcale nie mają polskiego pochodzenia? ;)
Daiana Jun 3, 2012 ![]() asquilan Mar 24, 2011
Buchetki,tak nazywala je moja mama. Slaska potrawa. W Niemczech tez je znaja, ale gotuja je albo na patelni pod przykryciem, z mlekiem i maslem, albo klada je na gotujace sie ziemniaki i serwuja je do dan miesnych.
~irka Jan 21, 2010 ![]() sama zaś spróbuję coś pokombinować żeby było bez jajek ;) Magda-Andrzej Sep 28, 2009 ![]() Ten przepis - z nazwy śląski, jest identyczny z przepisem z Poznania, który mam. Nawet proporcje są takie same. Ale masz rację, różnią się sposobem podawania - na śląsku na słodko, w Poznaniu głównie z mięsem, ale też z grzybami. ryfka Aug 21, 2009
Buchty to zdecydowanie slaska potrawa!!!! Mozna to bardzo latwo sprawdzic, w kazdym innym przepisie podaja te same informacje)) Na slasku podaje sie je na slodko z jagodowym sosem lub nadziewane jagodami, nastepnie mozna podawac z maselkiem, posypane cukrem i jesli ktos lubi cynamonem, a w poznanskiej kuchni macie kluski na parze a nie buchty i bez cukru to juz tylko do mies sie nadaje))) I jedna i druga wersja sa pyszne, jednak roznia sie znacznie i stad to nieporozumienie, bo ile miast tyle roznych tradycji zywieniowych.
~anna maria Aug 15, 2009
Czy można jakoś jajka zastąpić...?
~agazima Aug 8, 2009 ![]() Ja robię te kluski bez cukru, wtedy doskonale nadają się do sosu pieczarkowego, albo na słodko z sosem truskawkowym. Pycha! ryfka Jun 16, 2009 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Natka Feb 6, 2013