7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Prosta ubijana surówka z białej kapusty

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

też robię taką surówkę, ale jedna płaska łyżeczka soli na połowę kapusty, to zdecydowanie za dużo według mnie. no chyba, że używasz bardzo małych łyżeczek, Patrycjo. ja dodaję dwie-trzy szczypty i jest ok, a nie ograniczam raczej soli w mojej kuchni.
majczi May 22, 2015

ciut oliwy czy oleju się przyda dla wchłanialności wit. A, jeśli surówka nie jest spożywana z jakimś innym źródłem tłuszczu.
MEDeah Oct 27, 2011

Tak samo można potraktować kapustę jesienią i zimą. Trzeba ją jednak nieco mocniej "poszturchać". Można ewentualnie dodać inne rozdrobnione warzywa, skropić delikatnie oliwą i doprawić wg własnych upodobań.
Taka surówka zimą smakuje znakomicie. Zapewniam i polecam!
Dana Oct 27, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas