7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Owsianka - tradycyjne płatki owsiane na mleku

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zamiast owocow dodaje dwie płaskie łyżki duże miodu,!
~Jozef Jun 15, 2017

Właśnie tego szukałem. Zdecydowanie lepiej czyta się przepisy ze szklankami niż z gramami :)
~labiol Apr 23, 2014

Maciek, można dodać kakao, ja kiedyś robiłam kakaową owsiankę i dodawałam pod koniec gotowania.
ja robię podobnie jak nasse - wieczorem płuczę płatki, zalewam zimną wodą i wkładam do lodówki. nie ma w zasadzie znaczenia czy woda jest ciepła czy zimna, i tak wsiąknie. rano podgrzewam, dodaję mleka i zagotowuję z solą, potem do tego banan, jabłko czy inne owoce w sezonie. mniam.
majczi Feb 6, 2014

Można dodać Kakao.?
~Maciek Feb 5, 2014

Ja robię owsiankę inaczej: wieczorem zagotowuję 1/2 szklankę płatków górskich z 1 szklanką wody i przykrywam. Przez noc płatki wchłaniają całą wodę, więc od rana wystarczy tylko dolać mleko do takiej konsystencji, jaką chce się otrzymać i podgrzać.
nasse Jan 11, 2014

Hyhy, bo to składniki "NA 2 NIEDUŻE PORCJE" ;D
patrycccja Jan 11, 2014

dobre ale dużo wychodzi jak na jedna osobe...
~korpaz Jan 11, 2014

Mniam , mniammm ! <3
~Weraaa ;3 Nov 2, 2013

Owsianka polana musem jabłkowo-gruszkowym. Pycha pycha! Właśnie jestem na etapie robienia przetworów i częściowo zużywam je na bieżąco. Takie sa najlepsze:)
Dana Sep 26, 2012

Właśnie duszę węgierki na powidła. Owsianka z podduszonymi śliwkami - znakomita! Polecam :)
Dana Sep 23, 2012

Weronika: PYSZNE! ;)
majczi May 4, 2012

na pewno dobre?
~weronika May 4, 2012

Więcej niż pół wieku temu, gdy byłam małą dziewczynką mama gotowała mi taką owsiankę - nienawidziłam tej gęstej brei.Uwielbiałam natomiast to samo ugotowane przez tatę.Domyślam się,że robił to tak:
Na wodzie gotował gęstą owsiankę, wylewał na talerz warstwą około 1 cm, po wystygnięciu dolewał ciepłego mleka.Miałam zwarte kółko, pływające w mleku,kroiłam go łyżką i nabierałam z mlekiem.No i mała Basia jadła ze smakiem bez grymasów.
~ciocia Basia z Krakowa Jul 5, 2011

Znakomite! W ramach prób (ale nie błędów)na początku gotowania dodałam namoczone wcześniej i pokrojone morele, łyżkę ziarenek słonecznika, migdały, a pod koniec gotowania - ćwiartkę czekolady wzgardzonej wcześniej przez łasuchów. Ależ to dobre! A przy tym - bardzo syte :)
Dana Jun 25, 2011

Pychota! :)
Irokezik91 Apr 12, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas