7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Muffiny (mufinki) z jabłkami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

ja piekłam je o wiele dłużej, no i dodałam szczyptę soli i smakowały wspaniale!
marisaxyz May 7, 2014

zakalec mi wyszedł...
nie wiem czy szukać winy w sobie czy to dlatego że pełnia :P
może za dużo oleju dałam... nie wiem.
~igza Mar 1, 2013

Wyrosły bardzo mocno, jak ufo, każda w inną stronę;)
Bardzo smaczne, choć trochę gumowe i niestety nie odchodzą od papierków, za to od silikonowych foremek idealnie. Polecam!
Hannah2006 Feb 9, 2012

piekly sie ponad 20 minut, sa pyszne, pieklam z maki pol na pol, galka muszkatolowa daje super aromat. nie mialam niestety imbiru ale jutro kupie, juz sie nie moge doczekac! dzieki za przepis :)
aleksandra Jan 10, 2012


Zrobiłam - są niezłe, choć dla mnie troszkę suche, pewnie z powodu małej ilości oleju. Za to zdrowsze ;)
kasiarka Oct 16, 2011

Papilotek się niczym nie traktuje :) Generalnie ciasto powinno być wystarczająco tłuste, żeby się odklejało. Może inne rzeczy też na to wpływają, ale aż takiej wiedzy nie posiadam :) Sposobem, który ktoś mi polecił w innym przepisie, jest włożenie muffinek do puszki - następnego dnia papierek odchodzi bez problemu :)
patrycccja Jul 31, 2011

Nie dodałam gałki ani imbiru (nie miałam), cynamonu dodałam jedną łyżeczkę, ale następnym razem podwoję jego ilość. Robiłam w całości z mąki pszennej, w sumie nie wiem dlaczego, pierwsza nawinęła mi się pod rękę. Przy kolejnym podejściu będzie pełnoziarnista :D Zasugerowałam się także komentarzem exrude i po wrzuceniu jabłek z musu zrezygnowałam. Przepis jest świetny, nie wiem tylko czym traktować papilotki, żeby pół muffinka na nich nie zostawało. Jakoś nigdy mi się babeczki nie odklejały od papierka jak trzeba...
Zanetak Jul 31, 2011

Robiłam te muffinki na różne sposoby i wychodziły świetne. Jedna moja uwaga, to że po dodaniu musu jabłkowego i jeszcze startego jabłka cisto wychodziło zbyt mokre i źle się piekło, więc gdy dodaję jakieś owoce, rezygnuję z musu.
exrude Apr 2, 2011

No to się pochwalę :D Zrobiłam w całości z mąki razowej i zamiast imbiru dodałam odrobinę (z 1/4 łyżeczki) mielonego goździka. Smakuje :D Gościom też :))
mathilda Apr 30, 2010

Hihi, a przed chwilą zastanawiałam się, czy banana w wegańskich muffinkach można jabłkiem zastąpić :)) Dzięki za ten przepis :))
mathilda Apr 29, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas