7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Zupka NAM BO

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

OM NOM!!!!! Imbir! Albo imbir i czosnek :) Musimy następnym razem też dodać - doskonały pomysł.
patrycccja Mar 4, 2015

Uwaga, odkryłam, co bardzo podkreśla smak tej zupy na plus, IMBIR! Gotowany z pozostałymi warzywami korzeń :)
~Marysia Mar 3, 2015

Zrobiłam i mam odczucia podobne jak Daiana, tzn. zupa wyszła taka... mało "wyrazista". Użyłam mniejszej ilości wody niż w przepisie, dodałam dużo przypraw. Dodałam też imbir:) W sumie nie jest zła, ale chyba spodziewałam się czegoś podobnego do zupy pho. Następnym razem spróbuję zmiksować blenderem warzywa przed dodaniem kapusty pekińskiej - wizualnie pewnie całkiem popsuje to efekt, ale może wzbogaci smak:)
Inon Jun 26, 2012


Był taki KTOŚ, kto nieraz ugotował NAM BO...
To były piękne dni, po prostu piękne dni...
Od tamtego czasu delikatnie acz przymilnie przypominam" "ugotuj NAM BO"...
A potem mam już czystą rozkosz i przyjemność: wcinam zupę aż...do dna!
Dana Nov 23, 2011

patryccja jak zwykle nie rozczarowała i zupa wyszła mniam,mniam. :)
papryka1988 Nov 23, 2011

W takim razie następnym razem spróbuję dodać mniej wody, może w tym problem :)
Daiana Sep 19, 2011

Zdecydowanie nie powinna mieć "słabego" smaku. znaczy... zależy jeszcze od definicji ;) ale zupa jest zasadniczo aromatyczna, o łagodnym ale bogatym smaku. Jest słodkość warzyw (marchew, kapusta), lekka kwasowość pomidorów, a do tego słony smak sosu sojowego i soli. Jeśli dojdzie do tego kolendra i/lub olej sezamowy, to jest mega aromatyczna :) Więc albo dałaś za dużo wody albo za delikatnie doprawiłaś albo... lubisz zdecydowanie mocne smaki i ten jest dla ciebie jednak "słaby" ;)
patrycccja Sep 18, 2011

Nie wiem co zrobiłam nie tak (stosowałam się do przepisu) ale zupa ma 'słaby' smak. Może powinna taka być?
Daiana Sep 17, 2011

Robiłam ją już wiele razy. Za każdym wychodzi fantastycznie.
~joacha Mar 11, 2011

Bardzo dobra zupa :) Będzie to moja zupka na dzień po zrobieniu sałatki bo zawsze zostaje mi pół pekińskiej i papryka a całą resztę można dokupić :)
Z przypraw to dodałam jeszcze szczyptę cynamonu bo podobno się dobrze komponuje z pomidorem
Vanja86 Jan 17, 2010

Wspaniała, bardzo smaczna zupka! Zjadlam od razu dwa talerze :)
Marysia_S Jun 7, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas