7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Duszone ziemniaki curry (same lub z warzywami)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ja dodaję pod koniec smazenia sporą ilość zoltego sera-pyszności :)
~Pychotka 2013-06-07 14:12:31.104


bardzo dobre, uzupełniłam soczewicą, marchewką, papryką, brokułem, porem.
pixi 2013-03-29 14:48:33.932


Robiłam to już wiele razy, smakuje super, dzięki
banka 2012-10-31 16:37:19.94


Zrobiłam z kalafiorem, marchewką i cukinią. Uduszone tak, żeby warzywa zachowały jędrność. Oprócz zielonej pasty curry (z trawa cytrynową, mmmm) dałam trochę mleka kokosowego dla aromatu i złagodzenia smaku. Pyszności!
patrycccja 2012-06-28 18:15:53.722

Wrzuć je na chłodny lub lekko rozgrzany olej i nie ustawiaj grzania na maxa. Mieszaj i pilnuj :) Lepiej niech to trwa dłużej, ale będzie zrobione prawidłowo.
patrycccja 2012-01-23 19:57:13.695

Co zrobic, zeby nie spalily sie przyprawy :(
Byly bardzo krotko na tym oleju, a jednak wszystko sie okropnie spalilo.
hebiichigo 2012-01-21 16:12:51.21

Ja dodałam seler, cebulę, sezam, sos sojowy zamiast soli i kumin:)
Justyna 2011-12-09 19:15:57.465

Przyznaję rację Patrycccji :) zrobiłam bez tłuszczu wyszła papka. Radzę trzymać się przepisu
LolaLu 2011-09-13 14:14:26.232

Podsmażanie przypraw na oleju wydobywa ich aromat (substancje aromatyczne są rozpuszczalne w tłuszczach). Podsmażanie ziemniaków pokrojonych w kostkę to przede wszystkim wstępna obróbka termiczna - bez tego dłużej trzeba by później je dusić. No i podsmażone mają jednak trochę inny smak niż po prostu uduszone/ugotowane. Mimo wszystko bez oleju na pewno też można zrobić - będą inaczej smakować, co nie znaczy że gorzej. Kwestia gustu :)
patrycccja 2011-09-06 17:43:02.016

Zrobiłam dzisiaj (wszystko zgodnie z przepisem) z samych ziemniaków, na koniec posypałam szałwią. Wyszło smacznie! Następnym razem dodam pieczarki, groszek i cebulę :) Zastanawiam się czy podsmażanie na oleju jest koniczne, bo przecież ziemniak się nie opieka, a olej mocno podnosi kaloryczność potrawy. Jeśli ktoś robił bez oleju proszę o info.
LolaLu 2011-09-01 18:35:56.88

+ surowa, żółta fasolka szparagowa + pieprz ziołowy + sos sezamowy (i trochę ziaren) + "przyprawa dla wegetarian" = genialne! :) po uduszeniu w garnku żaroodpornym przypiekłam jeszcze kilka minut całość - wyszło coś w stylu ogniskowej zapiekanki (brakowało tylko cebuli) :)
~ana 2010-07-29 20:21:45.441

bardzo smaczne danie i w dodtatku szybkie:). ja dodałam fasolke szparagowa, pora i cebule, wyszło wyśmienicie
~kaga 2009-03-25 14:20:30.762

Bardzo dobre ;) ja dodałam groszek i kukurydzę i też wyszło mniamniaśne ;P
bakademona 2008-12-22 14:29:22.975

Ja do ziemniaczków dodałam kalafiora, groszek i marchewkę wyszło bardzo dobre ;D
VegePancur 2008-12-13 15:07:43.959

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas