7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sos sezamowy "Tahini"

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Różni się od kupnego, ale zrobienie takiego, wychodzi dużo taniej i to jego duża zaleta. Ciecierzyca z hummusu na pewno nie pogniewa się z taką wersją tahini :)
veganjihad Jan 19, 2012

3/4 szklanki wody to za dużo. Na 6 łyżek sezamu dałam pół szklanki, a tahini i tak wyszło trochę za rzadkie. Myślę, że najlepsze rozwiązanie, to dodawać wody po trochu, aż dojdzie się do odpowiedniej konsystencji ;>
Cleevlen Aug 23, 2011

No to wtedy woda nie połączy się z sezamem, który z kolei będzie w swojej normalnej postaci, czyli ziarenek ^^ Nie wiem, czy zmieni to smak, ale wygląd napewno ^.-
Shaera Sep 30, 2008

a co jak sie nie zmieli tego sezamu?
~sylwia Sep 30, 2008

No można, ja mam właśnie taki ręczny blenderek (chyba nawet Braun'a), nie wychodzi z tego proszek, ale to nic - chodzi o smak. Możesz spróbować, co Ci szkodzi. Najwyżej wystawisz mi negatywa xD
Shaera Jul 10, 2008

takie małe ziarenka można zmielić w blenderze? chodzi mi o taki ręczny
aga Jul 10, 2008

Powiem tak... Sezam powinno się zmielić w młynku, np. do kawy, ale ja obecnie takiego nie posiadam, więc mielę go sobie blenderem ^^
Shaera Jul 7, 2008

w czym mielisz sezam?
aga Jul 7, 2008

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas