
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Kasza gryczana z olejem lnianym i słonecznikiem- Komentarze do przepisu -
Serdecznie polecam. Kasza gryczana z olejem lnianym jest naprawdę wyborna. Czasami również dodaję słonecznik. Pozdrawiam :-)
~Parldro Apr 21, 2015
Akurat mi się skończył olej lniany...Ale mam olej z orzechów włoskich! Spróbuję!
~Inesita Apr 26, 2014
Kaszę gryczaną,niepaloną trzeba kupować w zdrowej żywności,jest minimalnie droższa a jasna i wspaniale smakuje.
Dziękuję za wszystkie przepisy,są wspaniałe,bardzo mi pomogą odejść od tradycyjnej diety. Pozdrawiam wszystkich, Nemo ~Nemo Apr 11, 2014 ![]() Inon May 16, 2012
Kupiłem ostatnio niepaloną gryczaną, jest zielonkawa, w smaku niedobra. Kupiłem jakąś złą odmianę? Widziałem w internecie jeszcze krakowską, ta krakowska to lekko palona? Gdy kupowałem w zwykłym sklepie, firmy "kupiec" w worku, sypaną paloną to mi smakowała, słabo ją widocznie spalili, teraz pakują w karton mocniej paloną niż kiedyś - i nie da sie tej spalenizny jeść (oczywiście z worków wyjmuję).
~vloczykij Jul 11, 2011
pyszne, dajemy kasze niepaloną i zamiast słonecznika sezam niełuskany, mielony, synek woła - daj mi jeszcze kaszy :) dziekujemy za przepis
~Ela Nov 12, 2010
Przepis super- kasza gryczana z olejem lnianym pycha! ja jeszcze dodaję do kaszy czosnek- uwielbiam
~Marta Oct 27, 2010
wyśmienity przepis. olej lnieny (którego smak ciężko mi zaakceptować:)) w takim zestawieniu smakuje wybornie!! przepisy patrycji zaczynam stosować w ciemno, jeszcze na żadnym sie nie zawiodłam!)
~katasza Apr 6, 2010
Hah, ja jestem scislowcem, dla mnie nie ma domyslow... stad takie dziwne pytania :D tym bardziej, ze gotowania musze ucze sie sam. W rodzinie wszyscy moga jesc wszystko, ja nie... sie tylko dziwnie patrza na mnie, bo to glutenu i kazeiny omijam, i ten strach w ich oczach jak sobie pomysla, ze mogę być wegetarianinem xD
Chociaz gdybym wczesniej popatrzyl na powiekszenie zdjecia, to bym zauwazyl ;) ~Gryczanek Mar 14, 2010 ![]() patrycccja Mar 14, 2010
Tak się zastanawiam... ten słonecznik wrzucamy obrany czy w łupkach?
~Gryczanek Mar 13, 2010
Wpadlem na ta stronke przypadkowo, bo jestem na takiej malej kuracji polegajacego na spozywaniu zimnotloczonego oleju lnianego z 1-go tłoczenia i dodawałem go do kaszy gryczanej. Okazało się, że to był przypadkowy strzał w dziesiątkę :D Przypomina mi to smak pierogów z kaszy gryczanej, które robiła moja babcia (ten sam smak i miękkość, który kaszy nadaje ten olej :> ).
I zastanawialem sie wlasnie, jak jeszcze moglbym urozmaicic ten posilek... no i przyznam szczerze, ze nie wpadlbym na slonecznik czy sezam, a zastanawialem sie ostatnimi czas, do czego moglbym wykorzystac sezam... pozdrawiam, swietny przepis ;) ~Gryczanek Mar 12, 2010 ![]() Zmieniam tylko porcję - na śniadanie (dla siebie) biorę 2 łyżki kaszy (nie wiem, czy można reklamować ^^ Polecam Agrol - moja ulubiona), 1/2 szkl. wody i łyżkę słonecznika - gotuję, aż woda wyparuje, wtedy wlewam łyżeczkę sosu sojowego (teraz akurat jasny TaoTao), mieszam i przykrywam na jakieś 5 min. Już gotową kaszę polewam kilkoma kroplami (jakieś 1/2 łyżeczki) oleju lnianego. Do tego surówka i śniadanko gotowe ^^ Dzięki za ten przepis. Już w ulubionych ^^ Shaera Jun 13, 2009 ![]() Dana Apr 23, 2009
Twoj pomysl z olejem lnianym jest genialny,
dzieki. Lubie kasze, ale teraz jeszcze bardziej. Pozdrawiam. Przemek autor anonimowy Aug 18, 2006 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Ta kasza jest genialna
mańka Dec 21, 2017