7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasta z grochu

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Prostota,ale jaka smaczna ;)
Ja groch moczyłem niecałe 20 godzin.Gotował się jakieś 40 minut i był miękki a niektóre jego połówki ładnie się rozciapciały :)
Zrobiłem wersję bez koncentratu i wyszlo fajnie,chociaż jak zawsze przesadziłem lekko z przyprawami ;)
Pan Ładny Jan 22, 2014

pycha. chyba jeszcze dzisiaj buleczki upieke do tej pasty :)
~gabryjela May 25, 2011

Izabeli, jedno jest pewne: jak było w starej Puszce, to jest i w tej. Przepisy przecież się nie zmieniły, tylko wygląd serwisu i jego funkcjonalność :) Nazwa przepisu prawdopodobnie nie zawiera słów po których szukałaś... Mogło ci chodzić o któryś z tych: puszka.pl/przepis/2935-groch_z_cebula.html lub puszka.pl/przepis/4124-pasta_majerankowa_ani.html
patrycccja Apr 18, 2010

Tak, parę godzin to przesada.
Sam przepis OK!
Szukam takiego prostego, a znakomitego przepisu na pastę grochową - nie mogę natrafić - wydawało mi się, że był na starej puszce... Kiedyś robiłam namiętnie, coś pysznego. Brałam groch, cebule i majeranek. Groch musiał się rozgotować, cebula w piórkach zeszklić, razem połączyć, dodać sól i sporo majeranku... Jak znowu zrobię, napisze przepis.
izabeli Apr 18, 2010

A może chodziło o kilka minut? ;)
~Marcin Małoznany Nov 12, 2009

Jestem praktycznie na 100% pewna, że to przesada. Również dlatego, że znalazłam przepis na pastę khaki z grochu (www.puszka.pl/przepis/67-pasta_khaki_z_grochu.html), gdzie zielony groch w połówkach gotuje się bez namaczania min. 30 min. A żółty groch z własnego doświadczenia wiem, że też szybko się rozgotowuje :) No i to by się zgadzało z puszkowym poradnikiem "gotowanie strączkowych".
patrycccja Jun 15, 2009

patrycccja, masz rację, z tym czasem to jest grubo przesadzone, ja namoczyłam groch na noc, potem gotowałam, nie liczyłam dokładnie ile, ale myślę że nawet mniej niż pół godziny. Nie próbowałam gotować bez uprzedniego namaczania, ale może masz rację że można... Chociaż nie wiem bo tu chodzi o to żeby groch się całkiem rozgotował, a nie tylko zmiękł...
Joszka Jun 15, 2009

Chwila moment. Groch w połówkach moczyć 24h, a później gotować jeszcze kilka godzin???? Przecież to bez sensu - taki groch gotuje się o wiele krócej i to bez namaczania. Joszka, trzymałeś się tych wskazówek?
patrycccja Jun 13, 2009

Pychotka. A do tego można a wręcz trzeba poszaleć z przyprawami :)
Joszka May 7, 2009

Zrobiłam. Baardzo smaczne:)))))
~Magnolia Jul 5, 2003

doskonala ta pasta! i jaka zieloniutka :)))
Rena Feb 26, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas