7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Spaghetti z czosnkiem i chilli

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Też go robię i kocham:) Z pietruszką pyszny, ze świeżą bazylią - niebo:)
Inon Jun 26, 2012

uwielbiam! co prawda nie dodaję chilli, bo nie przepadam, ale za to obowiązkowo dużo natki pietruszki lub świeżej bazylii. yummy :)
majczi Jun 26, 2012

Rena trafilas z tym przepisem prosto w nasze serca i kubki smakowe! :-) Biore bardzo duzo czosnku, sporo chili i tylko sole. Rewelacja! Jesli jemy makaron to teraz tylko tak, a do tego sluszna porcja surowki. Dziekuje!
Iwo-na Oct 31, 2011

Wszystko fajnie - niezbędna jest jednak mała aczkolwiek znacząca modyfikacja. Solimy tylko makaron (tzn. wodę, w której się gotuje) a pieprzymy na końcu (przed posypaniem parmezanem). Jeśli dodamy po popieprzeniu posiekaną nać pietruszki i użyjemy oliwy z oliwek mamy klasyczne "spaghetti aglio, olio e peperoncino" - typowy włoski "fast food" w dobrym tego słowa znaczeniu.
~tom Jun 28, 2010

Ja trzymam czosnek na patelni tak długo, aż zrobi się brązowy, wtedy jak dla mnie ma najlepszy smak i aromat.
Dla tych, którzy nie lubią suchego spaghetti (jak mój mąż :)), polecam dodać pomidory z puszki i doprawić świeżą bazylią.
ryfka May 20, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas