
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Kapuśniak z kiszonej kapusty- Komentarze do przepisu -
ja najpierw gotuję ziemniaki z jarzynką w wodzie, dodaję pokrojoną kapustę wraz z sokiem, a cebulę na suchej patelni właśnie specjalnie lekko przypalam (tak jak do rosołu- daje taki fajny "dymny" posmak), potem z oliwą wrzucam do zupy. Doprawiam estragonem, pieprzem, tymiankiem i bazylią, choć czasem, w ramach eksperymentu dodaję trochę suszonej śliwki i wtedy zamiast przypraw daję garam masalę- jest naprawdę fajny efekt :-)
~mir Dec 6, 2013
fuuj, zasmażka... :/
~Mysz Apr 4, 2013
Właśnie zrobiłam kapuśniak według przepisu, dodając od siebie trochę czosnku niedźwiedziego i jeszcze jedną modeyfikację, z która jest o wiele lepszy- zasmażkę z masła roślinnego i mąki pszennej graham. Zagęszcza to zupę i poprawia smak.
~Agata Mar 27, 2012
Ja stosuję kminek zawsze do kiszonej kapusty.
~elzbieta Jan 30, 2012
Przepyszny! Bardzo przypomina w smaku ten, jaki gotowało się kiedyś w moim domu. Dzięki serdeczne za przepis!
~Jukka Jan 29, 2012 ![]() Hadudka Nov 18, 2011
Ja gotuję podobnie, lecz warzywa po starciu lekko podsmażam. Moim zdaniem taki kapuśniak zyskuje na smaku :) Pozdrawiam!
~ebe Dec 3, 2010
Wszystkie przyprawy można zmielic i w tej postaci dodawać w dowolnych zestawach
~Linka1 Dec 3, 2010 ![]() MagdaM Nov 17, 2010
Dzieki za przepis, kminek mi lezal od pol roku na polce i nie wiedzialem, co z nim zrobic... faktycnie do kapusniaku pasuje jak ulal ^^
~KapuscianyLeb Sep 20, 2010 ![]() patrycccja Feb 16, 2010
jesli moge zasugerowac zamiast kminku zwyklego tzw kminek indyjski ,niestety nie wiem czy jest do kupienia w polskich sklepach bo mieszkam na emigracji.
troche różni sie w smaku ,ale cos kminkowego zostaje ja sama nie nawidze zwyklego kminku a ten mi podchodzi i do kapusty w kazdej postaci idealny! ~maggyg Jan 20, 2010
a ja najpierw w garnku podsmażam cebulkę potem zalewam wodą i dodaje warzywa i ziemniaki i na końcu kapustę. Także mało zmywania potem, bo wszystko zrobione w jednym garnku.
~fajna_ania Dec 4, 2009
Ja zamiast ziemniaków podaję do zupy gruby placek ziemniaczany (coś w rodzaju baby ziemniaczanej). Bez kminku może być.
~Krzysiek Nov 2, 2009
a po co ziemniaki gotowac osobno? nie lepiej troche zaczekac z wrzucaniem kapusty?
~ksz Sep 18, 2009
Ja od zawsze gotuję taki wegetariański kapuśniak i jest najlepszy. Wrzucam do wywaru wszystkie skladniki i gotuje je razem, a cebulkę dodaję prażoną:)
~asiona May 13, 2009
pyszne :) bez kminku też.
~gRim Dec 18, 2003
Kapusniaczek naprawde pycha,na takie jesienne
chlodne dni w sam raz.Pierwsz klasa! ~honzi Nov 27, 2003
Pyszny jest kapuśniak. Ja też taki robię, tylko dodaję zasmażkę, wtedy jest gęstszy. Oprócz kminku dodaję czarnuszki.
magda firlit Oct 15, 2002 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Moja wersja zupy: rozdrobnione warzywa z cebulka przesmażam w garnku do uzyskania pięknego aromatu. Wrzucam pokrojone ziemniaki, zalewam wrzątkiem, dodaję po kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i listek laurowy i gotuję. Gdy ziemniaki są już miękkie, dodaje kapustę - gotuję do czasu, aż zmięknie, ale będzie jeszcze lekko chrupiąca. Świetnie sprawdza się dolanie wody z kiszonej kapusty (z własnego kiszenia) , a wtedy damy mniej kapusty i zasmażka jest wskazana.
I wówczas taka zupa to podlaska zarzucajka. Polecam. Bardzo polecam :)
Dana Mar 18, 2014