
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() trochę zmodyfikowałam przepis, ograniczając się do soi, warzyw i kapusty kiszonej. DOSKONAŁY! Kiszona kapusta to najlepszy pomysł na świecie! hauadaj Apr 18, 2014
A w ilu stopniach pieczemy??
~PaN Apr 20, 2012 ![]() Dana Apr 10, 2012 ![]() Zgodnie z komentarzami dodałam mniej kiszonej kapusty (400g kupnej, więc niezbyt kwaśnej), a zamiast tego zdecydowanie więcej koncentratu - z oryginalnymi proporcjami też by chyba wyszedł pyszny, choć mniej pomarańczowy ;). Jarzyn nie gotowałam, tylko starłam i poddusiłam z przyprawami na patelni - w ten sposób jest zdecydowanie szybciej. Nie mam maszynki do mielenia, dlatego całość zmieliłam w malakserze na niezbyt wysokich obrotach. Z przypraw dałam jeszcze cząber (sprawdzi się też tymianek lub oregano). patrycccja Apr 10, 2012 ![]() askagrzybek Aug 28, 2011
Wlasnie pieke, ale nie napisalas ile to jest 3 puszki soi. Ja biore 1/2 kg suchej, mocze i gotuje. dzieki za informacje.
~elvira Vendras Feb 5, 2010
Jak dla mnie super. Zrobiłam w trochę mniejszych proporcjach, ale i tak wyszło dużo. Smakuje wszystkim dookoła. Iście świąteczny przepis! :)
justay Apr 11, 2009
Wyszło super. Przed pieczeniem posypałam jeszcze górę pestkami z dyni. Mniam! Polecam!
czarownica Mar 25, 2008
Jak poprzedniczka - uważam, że kapusty jest w przepisie za dużo (chociaż, gdyby ją ugotować przed dodaniem, może by się bardziej zgubiła). Smaczny.
arahja Mar 24, 2008
To znowu ja. :-)
Właśnie zuważyłam, że kapuste należy ważyć przed odsączeniem, a nie po, i wtedy będzie ok. ;-) ~Wercia Aug 15, 2005
Ogólnie bardzo dobry pasztecik, ale jak dla mnie powinno być w nim trochę mniej kapusty, a więcej koncentratu pomidorowego.
~Wercia Mar 27, 2005 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~tario Dec 7, 2015