7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

dobre tofu ! vegevege.pl/category.php?id_category=15
~tario Dec 7, 2015


trochę zmodyfikowałam przepis, ograniczając się do soi, warzyw i kapusty kiszonej. DOSKONAŁY! Kiszona kapusta to najlepszy pomysł na świecie!
hauadaj Apr 18, 2014


przepyszny! smakuje całej rodzinie, również mięsożercom.
Marcela Oct 31, 2013

A w ilu stopniach pieczemy??
~PaN Apr 20, 2012

Bardzo smaczny, świetnie się smaruje (nie jest za suchy ani za tłusty), znakomicie smakuje z chrzanem z żurawiną puszka.pl/przepis/966-chrzan_z_zurawinami.html. Wspaniale się uzupełniają :)
Dana Apr 10, 2012

Pyyycha, a do tego ma świetną konsystencję - jest spójny, bardzo dobrze się rozsmarowuje, ale się nie kruszy!
Zgodnie z komentarzami dodałam mniej kiszonej kapusty (400g kupnej, więc niezbyt kwaśnej), a zamiast tego zdecydowanie więcej koncentratu - z oryginalnymi proporcjami też by chyba wyszedł pyszny, choć mniej pomarańczowy ;). Jarzyn nie gotowałam, tylko starłam i poddusiłam z przyprawami na patelni - w ten sposób jest zdecydowanie szybciej. Nie mam maszynki do mielenia, dlatego całość zmieliłam w malakserze na niezbyt wysokich obrotach. Z przypraw dałam jeszcze cząber (sprawdzi się też tymianek lub oregano).
patrycccja Apr 10, 2012

najlepszy pasztet jaki upiekłam :) zwięzły, z piękną złotą skórką i idealnie smakowo dobrane składniki, dziękuję!
askagrzybek Aug 28, 2011

Wlasnie pieke, ale nie napisalas ile to jest 3 puszki soi. Ja biore 1/2 kg suchej, mocze i gotuje. dzieki za informacje.
~elvira Vendras Feb 5, 2010

chętnie wypróbuję
dajma Jan 9, 2010

Jak dla mnie super. Zrobiłam w trochę mniejszych proporcjach, ale i tak wyszło dużo. Smakuje wszystkim dookoła. Iście świąteczny przepis! :)
justay Apr 11, 2009

Wyszło super. Przed pieczeniem posypałam jeszcze górę pestkami z dyni. Mniam! Polecam!
czarownica Mar 25, 2008

Jak poprzedniczka - uważam, że kapusty jest w przepisie za dużo (chociaż, gdyby ją ugotować przed dodaniem, może by się bardziej zgubiła). Smaczny.
arahja Mar 24, 2008

To znowu ja. :-)
Właśnie zuważyłam, że kapuste należy ważyć przed odsączeniem, a nie po, i wtedy będzie ok. ;-)
~Wercia Aug 15, 2005

Ogólnie bardzo dobry pasztecik, ale jak dla mnie powinno być w nim trochę mniej kapusty, a więcej koncentratu pomidorowego.
~Wercia Mar 27, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas