7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

dobre tofu ! vegevege.pl/category.php?id_category=15
~tario 2015-12-07 10:06:27.939


trochę zmodyfikowałam przepis, ograniczając się do soi, warzyw i kapusty kiszonej. DOSKONAŁY! Kiszona kapusta to najlepszy pomysł na świecie!
hauadaj 2014-04-18 21:44:24.808


przepyszny! smakuje całej rodzinie, również mięsożercom.
Marcela 2013-10-31 15:24:32.797

A w ilu stopniach pieczemy??
~PaN 2012-04-20 01:03:54.91

Bardzo smaczny, świetnie się smaruje (nie jest za suchy ani za tłusty), znakomicie smakuje z chrzanem z żurawiną puszka.pl/przepis/966-chrzan_z_zurawinami.html. Wspaniale się uzupełniają :)
Dana 2012-04-10 15:45:51.267

Pyyycha, a do tego ma świetną konsystencję - jest spójny, bardzo dobrze się rozsmarowuje, ale się nie kruszy!
Zgodnie z komentarzami dodałam mniej kiszonej kapusty (400g kupnej, więc niezbyt kwaśnej), a zamiast tego zdecydowanie więcej koncentratu - z oryginalnymi proporcjami też by chyba wyszedł pyszny, choć mniej pomarańczowy ;). Jarzyn nie gotowałam, tylko starłam i poddusiłam z przyprawami na patelni - w ten sposób jest zdecydowanie szybciej. Nie mam maszynki do mielenia, dlatego całość zmieliłam w malakserze na niezbyt wysokich obrotach. Z przypraw dałam jeszcze cząber (sprawdzi się też tymianek lub oregano).
patrycccja 2012-04-10 15:15:57.074

najlepszy pasztet jaki upiekłam :) zwięzły, z piękną złotą skórką i idealnie smakowo dobrane składniki, dziękuję!
askagrzybek 2011-08-28 21:06:49.342

Wlasnie pieke, ale nie napisalas ile to jest 3 puszki soi. Ja biore 1/2 kg suchej, mocze i gotuje. dzieki za informacje.
~elvira Vendras 2010-02-05 16:59:26.29

chętnie wypróbuję
dajma 2010-01-09 10:17:57.373

Jak dla mnie super. Zrobiłam w trochę mniejszych proporcjach, ale i tak wyszło dużo. Smakuje wszystkim dookoła. Iście świąteczny przepis! :)
justay 2009-04-11 11:20:11.393

Wyszło super. Przed pieczeniem posypałam jeszcze górę pestkami z dyni. Mniam! Polecam!
czarownica 2008-03-25 12:02:43.001

Jak poprzedniczka - uważam, że kapusty jest w przepisie za dużo (chociaż, gdyby ją ugotować przed dodaniem, może by się bardziej zgubiła). Smaczny.
arahja 2008-03-24 18:55:58.91

To znowu ja. :-)
Właśnie zuważyłam, że kapuste należy ważyć przed odsączeniem, a nie po, i wtedy będzie ok. ;-)
~Wercia 2005-08-15 00:00:00.0

Ogólnie bardzo dobry pasztecik, ale jak dla mnie powinno być w nim trochę mniej kapusty, a więcej koncentratu pomidorowego.
~Wercia 2005-03-27 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas