7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Leczo wielowarzywne - z cukinią, selerem naciowym, marchewką i pieczarkami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

fangy, wychodzi z tego 4-litrowy gar. Nie wiem na ile osób - zależy czy na obiad czy mniejszy posiłek, jakie dodatki... i ile zjemy z łakomstwa ;) Przechowuję po prostu w lodówce. Jeśli "na dłużej" oznacza dla ciebie na zimę, to oczywiście można pasteryzować -pakujesz gorące, najlepiej do wyparzonych słoików, zakręcasz, pasteryzujesz 15 min. (dżemówki) lub do 30 min. (większe) od momentu zagotowania wody.
patrycccja 2013-11-01 23:41:58.011

Na ile porcji są te proporcje i jak najlepiej przechować to leczo na dłużej?
fangy 2013-11-01 23:23:26.393


Bardzo dobre! (: Wybrałam opcję z selerem i puchą pomidorów zamiast koncentratu, no chyba, że koncentrat babcinej roboty! (: Dodałam jednak kawałek świeżo startego korzenia imbiru na sam koniec - polecam! (: Smaczności!
jonek 2013-04-09 20:50:58.374

Zamiast selera dodałam kalarepkę, w miejsce koncentratu domowe pomidory i jeszcze pastę z papryki (Adżikę) również z domowego wyrobu. Niebo w gębie. Uważam że z adżiką jest po prostu rewelacyjne.
Natka 2012-06-26 21:14:23.247

Uwielbiam każde leczo!!!
Dana 2011-09-28 18:38:43.098

Naciowego tez nie lubisz? To jednak zupełnie coś innego niż zwykły, bulwiasty seler lub jego nać. Ja naciowego na surowo nie lubię, ale w takim leczo lub w sosach wielowarzywnych (np. puszka.pl/przepis/3111-sos_do_makaronu_z_selera_naciowego_marchwi_i_pomidorow.html) to zupełnie co innego :D
~pat 2010-04-28 13:41:05.479

zrobiłam - bez selera - bo go nie lubię. wyszła pychota :-)
Soledad 2010-04-22 23:56:26.918

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas