7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Paella z tofu, ciecierzycą i papryką

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Pycha! Już 3 a może nawet 4 raz robię. Co się u mnie rzadko zdarza. Ciecierzyca w tym połączeniu wymiata! :))
Tofu najlepsze wędzone, w wersji wegetariańskiej z serem wędzonym tez jest smaczne :] z pomidorami lub bez. I jednopatelniowe ;)
~Olga Mrau Nov 11, 2014

k. - porcja ryżu dla jednej osoby to ok. 100 g, ale że tutaj masz jeszcze tofu i ciecierzycę, to myślę, że trochę mniej go przypada na głowę. ja bym po prostu podwoiła ilość składników, powinno spokojnie starczyć.
majczi Jun 13, 2013

200 g ryżu - na ile to porcji?
jak zmodyfikować przepis dla 5 osób?
~k. Jun 13, 2013

Wyszło bardzo, bardzo dobre danie i jak tak dalej pójdzie, to za szybko zniknie z gara ;)
EwaH Oct 13, 2012

Nie dostałam dziś tofu (lubię to danie z tofu wędzonym), więc eksperymentalnie wkroję wędzone parówki sojowe - mam nadzieję, że wyjdzie dobre :)
EwaH Oct 12, 2012


Efekt całkiem niezły, choć bardzo szybko w lodówce się nadpsuło, a ja głupia zjadłam i bolał mnie brzuszek :(
kasiarka Oct 12, 2011

właśnie zjadam :). bardzo smaczne, faktycznie szybko się robi a składniki fajnie się ze sobą komponują. następnym razem dodam jednak ciecierzycę w połowie gotowania, żeby nie zmiękła tak bardzo. generalnie polecam.
majczi Jun 13, 2011

Super przepis, robiłem z fasolką wyszło idealnie
Polecam !
:)
Simao Feb 23, 2011

Super danie! Aż nie mogę przestać się zajadać ;)
losbimbos Feb 23, 2011

Pychota! Udało mi się nawet skusić mięsożernego współlokatora bardzo sceptycznie nastawionego do moich kulinarnych wybryków i bardzo mu smakowało! Ja zrobiłam tak i naprawdę polecam: też zmniejszyłam wszystko o połowę, a nawet więcej i i tak wyszła porcja na 2-3 osoby. Ryż dałam brązowy, podgotowałam go wcześniej, więc nie było problemu potem z rozgotowanymi warzywami. Ciecierzycę ugotowaną wcześniej wrzuciłam na końcu z tofu i tak jak w przepisie gotowałam 10 minut już bez przykrycia. Nie miałam pomidorów, więc dałam trzy łychy koncentratu. Na koniec doprawiłam sowicie czubrycą zieloną i odrobiną sosu sojowego. Na talerzu posypałam posiekanymi migdałami, suszoną pietruszką i płatkami drożdżowymi. PALCE LIZAĆ!!! Dodaję do ulubionych;)
~ewe Feb 21, 2011

świetny przepis!
Bibi Jan 3, 2011

świetny pomysł na obiad! (tylko proporcje zmniejszyłam o połowę, bo jadłabym przez tydzień :P )
Crazy Diamond Jun 23, 2010

Z tymi pomidorami warto się wstrzymać i dodać je dopiero na sam koniec gotowania (jak już ryż będzie miękki), wtedy wszystko szybciej się gotuje bo nie ma kwasu z pomidorów...z tym brązowym ryżem, bez pomidorów też by poszło pewnie szybciej ;)
~Louna May 11, 2010

Potrzebujesz zwykłe miękkie tofu, bez dodatków, jakie najczęściej jest w sprzedaży. Zazwyczaj nazywa się to "tofu naturalne" - chyba w odróżnieniu od np. wędzonego.
Ale zerknij też w starsze komentarze - Ewa H-K zrobiła kiedyś z wędzonym tofu i byli zachwyceni. Więc możesz też eksperymentować :)
~pat Jan 17, 2010

wybaczcie mój brak wiedzy ale dopiero się wkręcam w wege życie, i stąd moje pytanie: w sklepach widziałam parę rodzajów tofu i które to ma być?:)
~Madde Jan 17, 2010

Zrobiłam tą paellę na brązowym ryżu i pożałowałam, bo brązowy ryż gotuje się długo i papryka zdążyła się rozgotować... Dodałam od siebie groszek konserwowy i trochę soczewicy pod koniec gotowania ryżu, a tofu wcześniej podsmażyłam na oleju palmowym. Myślę że fasolka - biała lub czerwona też by tu fajnie pasowała. Ogólnie - pycha!
ryfka Sep 15, 2009

paella godna polecenia, właśnie się ugotowała i czeka na konsumpcje. Polecam z brązowym ryżem
lukbeat Apr 3, 2009

Przygotowałam na imprezę rodzinną. Smakowało również mięsożercom! Nie dodałam żadnych fasolek (zapomniałam w ferworze!), za to tofu wędzone fajnie się skomponowało. Pycha! :)
eli_winter Jan 13, 2009

Zrobiłam, zjedzone, komisyjnie ocenione jako świetne :) Zamiast cieciorki w mojej wersji była biała fasolka z puszki i świetnie się wkomponowała :D Będę robić częściej!
arahja Jan 2, 2009

Boskie, boskie, boskie! Dałam tofu wędzone, bo innego nie miałam i mąż był zachwycony! :) Szczerze polecam. Nie jest pracochłonne, a pyszne wybornie.
EwaH May 12, 2008

pyszne. robie od dawna, to byla moja pierwsza przygoda z tofu :)
~ola Feb 26, 2008

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas