
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Paella z tofu, ciecierzycą i papryką- Komentarze do przepisu -![]() majczi Jun 13, 2013
200 g ryżu - na ile to porcji?
jak zmodyfikować przepis dla 5 osób? ~k. Jun 13, 2013 ![]() EwaH Oct 13, 2012 ![]() EwaH Oct 12, 2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Efekt całkiem niezły, choć bardzo szybko w lodówce się nadpsuło, a ja głupia zjadłam i bolał mnie brzuszek :( kasiarka Oct 12, 2011 ![]() majczi Jun 13, 2011
Pychota! Udało mi się nawet skusić mięsożernego współlokatora bardzo sceptycznie nastawionego do moich kulinarnych wybryków i bardzo mu smakowało! Ja zrobiłam tak i naprawdę polecam: też zmniejszyłam wszystko o połowę, a nawet więcej i i tak wyszła porcja na 2-3 osoby. Ryż dałam brązowy, podgotowałam go wcześniej, więc nie było problemu potem z rozgotowanymi warzywami. Ciecierzycę ugotowaną wcześniej wrzuciłam na końcu z tofu i tak jak w przepisie gotowałam 10 minut już bez przykrycia. Nie miałam pomidorów, więc dałam trzy łychy koncentratu. Na koniec doprawiłam sowicie czubrycą zieloną i odrobiną sosu sojowego. Na talerzu posypałam posiekanymi migdałami, suszoną pietruszką i płatkami drożdżowymi. PALCE LIZAĆ!!! Dodaję do ulubionych;)
~ewe Feb 21, 2011
świetny pomysł na obiad! (tylko proporcje zmniejszyłam o połowę, bo jadłabym przez tydzień :P )
Crazy Diamond Jun 23, 2010
Z tymi pomidorami warto się wstrzymać i dodać je dopiero na sam koniec gotowania (jak już ryż będzie miękki), wtedy wszystko szybciej się gotuje bo nie ma kwasu z pomidorów...z tym brązowym ryżem, bez pomidorów też by poszło pewnie szybciej ;)
~Louna May 11, 2010
Potrzebujesz zwykłe miękkie tofu, bez dodatków, jakie najczęściej jest w sprzedaży. Zazwyczaj nazywa się to "tofu naturalne" - chyba w odróżnieniu od np. wędzonego.
Ale zerknij też w starsze komentarze - Ewa H-K zrobiła kiedyś z wędzonym tofu i byli zachwyceni. Więc możesz też eksperymentować :) ~pat Jan 17, 2010
wybaczcie mój brak wiedzy ale dopiero się wkręcam w wege życie, i stąd moje pytanie: w sklepach widziałam parę rodzajów tofu i które to ma być?:)
~Madde Jan 17, 2010 ![]() ryfka Sep 15, 2009
paella godna polecenia, właśnie się ugotowała i czeka na konsumpcje. Polecam z brązowym ryżem
lukbeat Apr 3, 2009 ![]() eli_winter Jan 13, 2009
Zrobiłam, zjedzone, komisyjnie ocenione jako świetne :) Zamiast cieciorki w mojej wersji była biała fasolka z puszki i świetnie się wkomponowała :D Będę robić częściej!
arahja Jan 2, 2009 ![]() EwaH May 12, 2008
pyszne. robie od dawna, to byla moja pierwsza przygoda z tofu :)
~ola Feb 26, 2008 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Tofu najlepsze wędzone, w wersji wegetariańskiej z serem wędzonym tez jest smaczne :] z pomidorami lub bez. I jednopatelniowe ;)
~Olga Mrau Nov 11, 2014