7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Placki ziemniaczane z charakterem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

jak ktoś ma w lódówce wytłoczyny po mleku (ja używałam po migdałowym) polecam dodać. wtedy placki ładnie się trzymają, a ja trę tylko na dużych okach
tiny Apr 17, 2013

Hmmm... Akurat mam sezon na placki ziemniaczane z eksperymantalnymi dodatkami:) Były już z marchewką i zielną piertuchą, z kapustą kiszoną, a dzisiaj z fasolką z puszki - doprawione curry i papryką, mniam:)
Mitz Apr 3, 2012

Bardzo fajny przepis muszę wypróbować ciekawe czy uda mi się do nich przekonać mamę która nie wyobraża sobie placków bez użycia jajek ...
agnmid Oct 12, 2011

Też robię czasem takie placki. Zamiast cebuli dodaje często szczypior. Trę część ziemniaków na tarce z grubymi oczkami, po to żeby były bardziej chrupkie po usmażeniu.
Natka Feb 1, 2011

Cebule utrzeć na tarce? Ciekawe...
Irokezik91 Jan 14, 2011

Tlilis, wiem że na pewno tego określenia nie znosisz, ale... na oko :D No nie wiem, kilka łyżek, daj na początek np. 2-3 łyżki i zobacz czy wystarczy. Chodzi tylko o to, żeby mąka wchłonęła nieco wilgoci z ziemniaków.
patrycccja Aug 12, 2010

A ile tej mąki?
tlilis Aug 12, 2010

zrobiłam z pietruszką suszoną, ale i tak fajnie wyszły. i guacamole z książki "zaskakujące tofu" jako sos :)
Crazy Diamond Mar 24, 2010

smaczne. Nie mialam pietruszki, ale za to szczypiorek i to z nim zrobilam placki ;)
~Silverka Mar 22, 2010

pietruszkę miałam tylko zamrożoną i ciężko było ją posiekać, więc wrzuciłam spore kawałki :)
pycha!
Magda-Andrzej Jun 20, 2009

Ja odnośne wersji z sosem czosnkowym. Też tak jadam, myślałam ,że to do siebie nie pasuje, a ja to po prostu uwielbiam !!! Kto nie jadł placków ziemniaczanych z sosem czosnkowym, nie wie co stracił !!!
~shilla Dec 10, 2005

Placki ziemniaczane z charakterem:
Podsłuchane w Radio Gdańsk i wypróbowane:
1. Do tradycyjnie przygotowanych placków dodać czosnek i dużo ziół (przede wszystkim majeranek i zioła prowansalskie)
2. (to już moja modyfikacja) - j.w. ale bez czosnku. Za to czosnek dodajemy do dipu jogurtowego, który jemy z plackami.
Dip: na tarce warzywnej zetrzeć świeży ogórek, posolić, zlać powstały sok, dodać zmiażdzony czosnek, wymieszać z jogurtem.
Smacznego!
~wave Apr 26, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas