7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kotlety z ziemniaków

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zrobiłam i świetnie się udało,ale dodałam jajko( nie jestem weganką ,nawet wegeterianką) ,a do cebuli dorzuciłam starte pieczarki i razem podsmażyłam.Pycha wyszło ,smacznego :)
satina6 Mar 5, 2014

~Ona wegańska dieta polega na wykluczeniu wszelkich produktów odzwierzęcych i właśnie jajka też :) Może właśnie coś nie tak z ziemniakami czy czymś, ale na pewno uda się bez jaj :)
RudyRydz Nov 26, 2011

Moja mama robiła takie kotlety odkąd tylko pamiętam, tyle, że z jajkiem. Ja robię bez jajek a i tak się dobrze trzymają i nie rozpadają na patelni ani nie przyklejają do niej. Nie wiem czy to, że obtaczam je w bułce tartej ma jakieś znaczenie, ale tak zawsze robiła mama więc i ja to robię ;) Dodaję jeszcze różne przyprawy, w zależności od tego co mam pod ręką i na co mam ochotę. Najbardziej lubię je jesć z sosem chrzanowym i z ogórkiem kiszonym na zagrychę. ;)
Nurkan Mar 27, 2011

Zrobilam wedlug tego przepisu , są świetne :)
lillamy21 Sep 18, 2009

Koniecznie jajko i dodac wiecej maki, jesli trzeba. Mogl byc tez dziwny gatunek ziemniakow. Robilam kiedys kopytka, i ile maki bym nie wsypala w to, to ciagle mialam rozplywajaca sie po stolnicy kupe.
~Ona Aug 28, 2009

Zamiast mąki pszennej użyj mąki ziemniaczanej, jajko nie jest konieczne. Ja tak zawsze robię i zawsze wychodzi - nic się nie przykleja. Jedne ziemniaki "wciągną" więcej mąki, inne mniej, to zależy od tego jak bardzo są "mokre" i ile skrobi zawierają.
ryfka Jul 13, 2009

może nie jestem świetnym kucharzem ale z tym przepisem chyba jest coś nie tak.
albo brakuje jajka, albo czegoś bo klei się do patelni jak nie wiem co...
udało mi się usmażyć 3 małe placki i się namęczyłem z ruszaniem ich non stop i odklejaniem żeby na stałe się nie przyczepiły do patelni.

mógłby mi ktoś powiedzieć co zrobiłem nie tak?
~ja Jul 12, 2009

ja tez uwielbiam je! moja mama akurat mnie ich nauczyla!
katasza Feb 15, 2009

PYCHA! (bardzo kaloryczna, ale pycha:)
~bla Apr 23, 2005

ja to nazywam 'kluskoplackami' ponieważ ciasto jest takie jak na kluski ziemniaczane. tak więc można małym nakładem pracy mieć obiad na trzy dni...
~mira Sep 24, 2004

pyyyyyyyyyyycha. mozna tez do nich wrzucic jakichs ziół, koperku lub pietruszki drobno posiekanej.
autor anonimowy Jan 17, 2003

to polecam wam jeszcze kotlety ziemniaczano-warzywne - nieco urozmaicona wersje tych kotlecikow. tez pyszne , a dzieki warzywom dodatkowo po prostu przepiekne :)
patrycccja Jun 18, 2001

Takie dobre, ze az nie da sie tego opisac.
Jednym slowem "mniam, mniam", albo jak kto woli "niebo w gebie".
autor anonimowy Jun 18, 2001

doskonały pomysł na wykorzystanie "wczorajszych" ziemniaków. przepis tak prosty, ze az trudno uwierzyć, iż wychodzą takie pyszne kotleciki. Zjadłam je z surówką z kapusty pekińskiej z łagodnym sosem winegret (czosnek, sok z cytryny i sól). Pyszne!
Rena Feb 2, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas