7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Owsianka - danie śniadaniowe z płatków owsianych z jabłkami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

owsiankę jem na śniadanie i kolację, czasem też jako szybką przekąskę w ciągu dnia, wersję z jabłkiem, bananem i cynamonem kocham najbardziej
~serenda Feb 19, 2012

tak pytam, bo z tych proporcji, ktore podalam wychodzi juz fajnie gesta....chociaz to tez zalezy od rodzaju platkow:)
katasia Jan 13, 2012

Absolutnie nie za gęsta! :D Po prostu zależy jak kto lubi - ja tylko i wyłącznie taką dobrze gęstą! :) Później kto chce, bez problemu można rozrzedzić mlekiem, więc ugotowanie gęstej owsianki pozwoli zaspokoić gusta wszystkich :)
~pat Jan 12, 2012

nie za gesta ta owsianka? ja daje 6 lyzeczek platkow na jakies 300ml wody, plus jablko i garsc rodzynek najczesciej, i cynamon, bez soli....gestnieje w kilka minut....no i juz w miseczce posypuje jeszcze slonecznikiem np
katasia Jan 12, 2012

do dotowanej wody dodaje kurkume 2łyzki kaszy jaglanej3 łyzki płatki owsiane troche imbiru troche soli gotuje poł godziny potem 1pokrojone jabłkorodzynki pestki dyni pestki słonecznika orzechy włoskie albo laskowe gotuje 10 minut potem łyzeczke masła i troche miodugotuje 1 minute i zupe jem na DRUGI DZIEN NA SNIADANIE TAK CAŁO ZIME
~richert Jan 12, 2012

ha, a płatków wcale nie trzeba gotować. ja po prostu zalewam je gorącą wodą i czekam chwilę. no i zamiast rodzynków proponuję żurawinę :)
a w wersji bezcukrowej dodaję trochę cynamonu, kardamonu i ewentualnie imbiru - też fajne
~Kaja Nov 9, 2011

Super zdrowe,energetyczne śniadanie.
natasha Nov 9, 2011


Ja też robiłam bez soli i pyszne :)
Blueberry Aug 30, 2011

W życiu bym nie pomyślała, że moja córka będzie tak się zajadać owsianką. :O
Irokezik91 Mar 3, 2011

Dałam sporo jabłka, rodzynek i kompletnie zapomniałam o soli i... polubiłam owsiankę. :D
Irokezik91 Aug 25, 2010

bardzo dobre, polecam
olgwie Dec 3, 2008

mmm, ale pycha! od dawna cos takiego za mna chodzilo :)
zrobilam sobie z cynamonem i zjadlam czesc ot tak, samo, a czesc z mlekiem sojowym. acha, dosladzajac czesc slodem a czesc fruktoza. zadnej granoli.
a na przyszlosc postanowilam, ze szklanke jablek wrzuce na poczatku gotowania - tak jak w przepisie, a druga szklanke albo pol pod koniec. bo jabluszka przez te 10 min sie rozgotowuja, a ja bym chciala zeby czesc byla... nierozgotowana :)
pycha sniadanko.
patrycccja Oct 21, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas