7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Oberiba - tradycyjna śląska zupa z kalarepki i ziemniakówBardzo dobra, jarzynowa w smaku. Trochę jak kapuśniak - w końcu kalarepka i kapusta to rodzina ;) Świetny patent z wykorzystaniem liści kalarepki! Polecam :)
Średnia ocena:
[4.8
z 8 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [8]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 młode kalarepki z liśćmi (nieduże, wielkości pięści; a jak są za duże, to trzeba oszukiwać - wziąć liście z 2 kalarepek, ale jedną wykorzystać do czegoś innego, np. do schrupania lub surówki :)
4-6 małych ziemniaków (po obraniu mniej więcej tyle, co kalarepki) 1 cebulka kawałek pora 1-2 łyżki oleju do smażenia 5-6 szkl. bulionu (z kostki lub domowego) sól pieprz + ew. słonecznik na "śmietanę" lub mleko roślinne do zabielenia + koperek Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zupa z kalarepki z ziemniakami i bazylią (lakto-wege)Wiosenna zupa z kapusty, marchewki i kalarepki z ziemniakami (lakto-wege) Zupa ogórkowa tradycyjna (wegańska) Lekka zupa z kalarepki z warzywami i soczewicą (wegańska) Kluski śląskie (wegańska) Orientalne kluski śląskie (wegańska) Zupa z rzodkiewek z ziemniakami (wegańska) Zupa z awokado z ziemniakami (wegańska) Zupa pieczarkowa z ziemniakami (wegańska) Placki z kalarepki (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Beata Apr 3, 2016