7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Smalec z fasoli

Prosty, wegański, trzy składniki. Smalec jak się patrzy!

Średnia ocena: [5.0 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [22]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka fasoli białej (suchej)
1 średniej wielkości cebula
majeranek do smaku

Przygotowanie:

Fasole moczymy i gotujemy*, a następnie miksujemy. Na patelni smażymy cebulę, łączymy fasolę z usmażona cebulą, dodajemy majeranek, studzimy.

Wskazówki i uwagi:

*Fasolę moczymy na noc (8-12 godzin), gotujemy około 30 minut.
Nadesłał(a) QspolecznaLodz, dnia: Mar 24, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Smalec= dżem ze świni :)
~Krzyś Jan 8, 2019

Ja jestem mięsożerna, ale mi nazwa inna niż smalec też by odpowiadała. Tylko jest wiele osób, które trudno przekonać do takich bezmięsnych past i podobne nazwy myślę, że im ulatwilyby spróbowanie czegoś nowego.
~Marta Jan 6, 2019

Ja, za Jadłonomią, polecam dodać ze 4 suszone śliwki, drobno pokrojone i zmiksowane (ale nie do końca, żeby było jeszcze czuć te kawałki:). Ponadto doskonale nadaje się fasola z puszki. No a na wierzch - plasterki kiszonego ogórka - mniam:)
zabrzanin Jan 25, 2016

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smalec nr 3 (wegańska)
Wegetariański “smalec” (wegańska)
Prawie jak smalec (wegańska)
Smalec wegetariański (wegańska)
Smalec wegetariański 2 (prosty) (wegańska)
Smalec grochowy z jabłkiem (wegańska)
Smalec wegetariański z jabłkiem i tofu (wegańska)
Kremowa fasola (lakto-wege)
Zapiekanka z fasolką (bez ograniczeń)
Fasolka "po bretońsku" (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas