7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Chiński rosół ze wstążkami warzyw i makaronem nudleBardzo prosta i błyskawiczna w przygotowaniu zupka pachnąca Wschodem. Ciekawostką jest to, że Azjaci jedzą warzywa pałeczkami, a wywar piją łyżką albo prosto z miski. Polecam taki sposób jedzenia, bo sprawia prawdziwą przyjemność :) Ułatwieniem może być zastąpienie pałeczek widelcem.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [4]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób2 marchewki
pietruszka kawałek imbiru 2 ząbki czosnku cebula duża papryczka chilli kabaczek (opcjonalnie) 3 płaty suchego makaronu nudle 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki kolendry sos sojowy, niezbyt dużo sól ew. kostka warzywna ew. pieprz cytrynowy Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pikanta zupa chińska - chiński rosół z makaronem i kapustą pekińską (wegańska)Makaron chiński z warzywami (po zabrzańsku) (wegańska) Makaron z fasolą i wstążkami marchewkowymi (wegańska) Majonezowa sałatka z makaronu nudle (ovo-wege) Nudle z warzywami w tajskim stylu (wegańska) Nudle z kotletami sojowymi i warzywami - prawie jak chińszczyzna (wegańska) Makaron chiński na ostro (wegańska) Sos z mieszanką warzyw chińskich (wegańska) Rosół (wegańska) Sałatka "Chiński mur" (z makaronem sojowym lub ryżowym) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ryfka Sep 13, 2011