7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Wegańska "rybka" smażona

Alternatywa dla świątecznego "karpia".



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

200 g mąki fasolowej
50 g mąki pszennej
3 łyżeczki przecieru pomidorowego
około 1 szklanki wody
2 łyżki oleju słonecznikowego + olej do smażenia
łyżeczka kminku
0,5 łyżeczki pieprzu
0,5 łyżeczki soli
ew. płaty wodorostów

Przygotowanie:

1. Mieszamy mąkę fasolową z przecierem pomidorowym
2. Dodajemy kminek, pieprz i sól.
3. Dodajemy mąkę pszenną, wodę i olej.
4. Mieszamy do uzyskania konsystencji niezbyt płynnego ciasta.
5. Dzielimy na porcje (1 łyżka - 1 porcja).
6. Smażymy na gorącym oleju do momentu lekkiego zbrązowienia.

SMACZNEGO!

Wskazówki i uwagi:

Można dodatkowo dodać płaty z wodorostów (alg) jako skórkę "ryby". W tym wypadku przed smażeniem "przyklejamy" do jednej strony porcji.
Nadesłał(a) xgabrielllex, dnia: 2010-12-28 19:34:01.963
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Myślę, że ze sklepu ze zdrową żywnością.
xgabrielllex 2011-01-10 19:42:07.376

A skąd wziąć mąkę fasolową?
~Ripley 2010-12-31 19:12:50.147

Fasolową
xgabrielllex 2010-12-30 17:09:56.055

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smażony kalafior z ryżem (wegańska)
Makaron smażony z cukinią (wegańska)
Smażona feta w panierce (bez ograniczeń)
Smażony kabaczek + jajko (ovo-wege)
Makaron smażony z jajkami (bez ograniczeń)
Cebula smażona z marchewką (wegańska)
Bób smażony z rozmarynem (wegańska)
Cukinia smażona (plastry) (wegańska)
Marchew smażona z czosnkiem (wegańska)
Smażona quinoa z warzywami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas