7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron spaghetti z ziołami

mysza klapsiara: "Danie to można niewątpliwie zakwalifikować do tych ekspresowych. Robi się je w 15 minut i należy do tych najprostszych. Jest też małoskładnikowe, wszystkie potrzebne rzeczy powinniście bez problemu znaleźć w swojej kuchni. A smakuje bardzo dobrze."

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

350 g makaronu spaghetti
60-70 g masła
5 łyżek parmezanu
1/4 łyżeczki tymianku
1/4 łyżeczki rozmarynu
sól
pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować, dobrze odsączyć, wrzucić z powrotem do gorącego garnka. Dodać pokrojone w kawałki masło, dobrze zamieszać. Gdy masło się rozpuści dodać starty ser, tymianek, rozmaryn. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: Aug 5, 2009
Źródło/autor przepisu: http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/makaron-z-ziolami/, autor: mysza klapsiara
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Obecnie do produkcji większości serów używana jest podpuszczka mikrobiologiczna, czyli wegetariańska. Niestety producenci najczęściej nie informują jakiego rodzaju podpuszczki użyli, ale i na to jest sposób. Sery na podpuszczce mikrobiologicznej to te tańsze sery. Podpuszczka naturalna jest zwyczajnie droższa, dlatego producenci tylko lepszych serów mogą sobie na nią pozwolić.
ryfka Feb 26, 2010

parmezan robiony jest na podpuszczce...
... co prawda można kupić parmezano podobne sery, do których stosowana jest podpuszczka wegańska.
qetrab Jan 18, 2010

Bardzo dobre, jednak bardziej smakuje mi to minimalistyczne spaghetti: puszka.pl/przepis/3207-spaghetti_z_czosnkiem_i_chilli.html
ryfka Jan 5, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z żółtym serem i ziołami (lakto-wege)
Sos do spaghetti z cukinii z ziołami prowansalskimi (wegańska)
Makaron spaghetti ze szpinakiem i brokułami (wegańska)
Sos pomidorowo-jabłkowo-marchewkowy do spaghetti lub innego makaronu (wegańska)
Ziemniaki w ziołach (wegańska)
Placki twarogowe z ziołami (bez ograniczeń)
Zioła suszone... w lodówce (wegańska)
Bułeczki pełnoziarniste z ziołami (wegańska)
Zupa grochowa z ziołami (wegańska)
Agrestowe konfitury z ziołami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas