7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z białych szparagów z sosem śmietanowo-koperkowym

Zimna przystawka do grilla i nie tylko.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

białe szparagi
gęsta śmietana
2 łyżki majonezu
pęczek kopru
sól
pieprz

Przygotowanie:

Szparagi obrać i ugotować (patrz: Gotowanie szparagów - przepis podstawowy). Odcedzić, ostudzić. Pokroić w cząsteczki. Koper posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Sałatka powinna być "mokra", tzn. należy dodać do niej sporo śmietany.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: May 11, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Sałatka powinna mieć chociaż dwa główne składniki ;)
Olenika92 May 11, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowo-koperkowym (lakto-wege)
Kapusta (biała lub kiszona) w sosie śmietankowo-koperkowym (wegańska)
Sałatka ze szparagów z truskawkami i jogurtowo-rzodkiewkowym sosem (lakto-wege)
Kalafior w sosie koperkowym lub koperkowo-czosnkowym (wegańska)
Surówka z kalafiora z sosem koperkowym i pestkami (wegańska & RAW)
Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege)
Chlebowe ruloniki ze szparagami i białym serem (bez ograniczeń)
Bulion / wywar z białych szparagów (a właściwie obierek) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas