7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos beszamelowyKuchnia francuska. Beszamel jest używany m.in. jako sos do duszonych/gotowanych warzyw (np. szparagów), a także do przygotowania lazanii, moussaki i innych zapiekanek. Jest też bazą do wielu innych sosów - np. sosu Mornay (z serem żółtym i śmietaną) czy musztardowego.
Średnia ocena:
[4.5
z 6 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [6]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:50 g masła (dla wegan olej/oliwa)
50 g mąki 600-750 ml mleka (zwykłego lub roślinnego) sól pieprz (najlepiej biały, żeby sos miał jednolity kolor) gałka muszkatołowa (opcjonalnie) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Sos beszamelowy z żółtkiem (bez ograniczeń)Sos beszamelowy - wariacje (lakto-wege) Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege) Sos beszamelowy do szparagów i zupa-krem szparagowa (wegańska) Sos beszamelowy z mąki kukurydzianej, bez mleka! (wegańska) Sos pesto (lakto-wege) Sos ziołowy 1 (lakto-wege) Sos szalotkowy (lakto-wege) Sos tatarski (bez ograniczeń) Sos 8 jarzyn (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~adril Jan 8, 2014