7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Masło słonecznikowe z majerankiem i bazylią

Doskonałe masło do kanapek, warto dodać sporo majeranku. W połączeniu z razowcem, pomidorem, sałatą, rzodkiewką - marzenie...

Średnia ocena: [4.0 z 5 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [14]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 części słonecznika
1 część siemienia lnianego
oliwa z oliwek lub olej z pestek winogron
majeranek
bazylia

Przygotowanie:

Zmielić w młynku do kawy nasiona, połączyć je z ziołami, dodać oliwę do uzyskania odpowiedniej do smarowania konsystencji.

Wskazówki i uwagi:

Można trzymać kilka tygodni w lodówce. Istnieje wersja light z wodą zamiast oliwy - czas przechowywania w lodówce 4-5 dni.
Nadesłał(a) Ania D, dnia: Jul 20, 2004
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:

Idealna kombinacja tłuszczy. Tylko odpuśćmy sobie olej z pestek winogron. Lepiej zastąpić go lnianym.
~pablo Jul 11, 2013

robię takie od dawna, jest pyszne :) czasami zamieniam słonecznik na pesteczki dyni <3 florka: wydaje mi się, że blenderem też da radę, chociaż chyba więcej roboty. młynek dobra rzecz przy pastach ;)
julianka May 17, 2013

Przejdzie to z blenderem, jak myślicie? nie mam młynka do kawy...
florka May 17, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Masło słonecznikowo-sezamowe z ziołami (wegańska)
Buraczki z majerankiem (wegańska)
Masło grzybowe (lakto-wege)
Kapusta na maśle (lakto-wege)
Masło szpinakowe (lakto-wege)
Masło orzechowe 4 (wegańska)
,,Masło" pomidorowe (wegańska)
Pasta słonecznikowa (wegańska)
Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW)
Mleko słonecznikowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas