
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:200 g boczniaków
1 cebula olej/oliwa do smażenia 1/2 szklanki śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz natka pietruszki do posypania Przygotowanie:
Grzyby umyć, pokroić w cienkie paseczki. Cebulę posiekać. Rozgrzać tłuszcz i włożyć grzyby z cebulą. Smażyć razem około 15 min.
Śmietanę rozmieszać z mąką, zalać nią grzyby. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie całość przez chwilę poddusić. Podając grzyby posypać je posiekaną natką pietruszki. Wskazówki i uwagi:Boczniak znacznie zyskuje na smaku po krótkim obgotowaniu w wodzie przed przygotowaniem zasadniczej potrawy.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Bardzo polecam. Bardzo smaczne i szybkie danie.
~Gosik Feb 4, 2006 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Gulasz z boczniaków zabielany śmietaną (lakto-wege)Sałatka: boczniaki smażone z cebulką wiosenną z pomidorowym dressingiem (wegańska) Spaghetti z boczniakami (lakto-wege) Kotlety z boczniaków (ovo-wege) Flaczki z boczniaka (wegańska) Zupa z boczniaków (wegańska) Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege) Gulasz z boczniaka z papryką (wegańska) Sałatka z boczniaków z pomidorami (wegańska) Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
MEDeah Jul 9, 2009