7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Farsz bakłażanowy z papryką i pomidorami, do naleśników
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: na ok. 12 naleśników0,5 kg bakłażanów
1 cebula 1 ząbek czosnku 1 czerwona papryka 3 średniej wielkości pomidory (mogą też być z puszki) 2-3 łyżeczki kolendry sól pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie:Bakłażany obrać i pokroić w kostkę, posypać solą. Po ok. 1/2 godz. opłukać zimną wodą, odsączyć i wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem.
Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę. Następnie dodać zmiażdżony czosnek i pokrojoną dowolnie paprykę. Wrzucić bakłażany i pomidory. Doprawić wszystko kolendrą i pieprzem. Dusić wszystko ok. 30 min., aż prawe cały sok wyparuje. I farsz gotowy.
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: Apr 16, 2002
Źródło/autor przepisu: przepis dostałam od Gosi Zaleskiej-Gajc z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń)Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska) Kurki jako farsz do naleśników (wegańska) Nadziany pomidorek (z bakłażanowo-cukiniowym farszem) (wegańska) Grecka zupa bakłażanowa z pomidorami (wegańska) Pieczona papryka z pastą bakłażanowo-orzechową (lakto-wege) Pieczone naleśniki z warzywami (farsz) (lakto-wege) Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska) Naleśnik z farszem pieczarkowo-serowym (bez ograniczeń) Naleśniki z farszem szpinakowo-pieczarkowym (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |