7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Skordalia - grecki dip (pasta) ziemniaczano-czosnkowy

Jeść na przystawkę z bagietką lub pitą. Świetne też jako dip lub dodatek do warzyw smażonych (np. cukinii, bakłażana) lub gotowanych (np. buraków), a nawet do placków (ziemniaczanych lub drożdżowych).

Średnia ocena: [4.5 z 6 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [6]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
1 ziemniak (80 g)
1 łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny
sól

Przygotowanie:

Ziemniaka ugotować w mundurku (lub w mikrofali), obrać i zmiksować z czosnkiem, oliwą i octem aż do uzyskania kremowej konsystencji. Posolić do smaku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 1, 2002
Źródło/autor przepisu: na podstawie "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Fajna pasta. Zmieszałam ją jeszcze z podsmażonymi grzybami i też była dobra.
moni Dec 23, 2012

super przepis :)
agnmid Feb 5, 2012

A ja mięsożerny stwierdzam że rewelacyjnie nadaje się jako dodatek do mięsa z grilla :)
~Dexiu Sep 23, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Melitzanosalata - grecka pasta (dip) bakłażanowa (wegańska)
Skordalia z orzechami i czosnkiem - grecki sos krem (wegańska)
Dip czosnkowy (lakto-wege)
Sos czosnkowy na bazie ziemniaków i oliwy (Skordalia) (wegańska)
Dip czosnkowo-ziołowy (lakto-wege)
Majonezowo-jogurtwoy dip czosnkowy (bez ograniczeń)
Dip / sos majonezowo-czosnkowy z bazylią (ovo-wege)
Czosnkowo-chilli outowy dip karola&kasikasi (wegańska)
Pasta czosnkowa (w słoiczku) (wegańska)
Pasta / dip z orzechami włoskimi i Rokpolem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas