7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Farsz z soczewicy (do pierogów, krokietów itp.)
Średnia ocena:
[5.0
z 5 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [8]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 8 osób500 g soczewicy
sól pieprz 1 duża cebula olej lniany do smażenia (rafinowany) Przygotowanie:Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie. Gdy jest miękka, odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Mielimy też cebulę. Mieszamy. doprawiamy solą, pieprzem, podsmażamy całość na oleju lnianym.
Farszem nadziewamy ciasto pierogowe, rozwałkowane i podzielone na krążki. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie lub na parze.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Jul 27, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Czy na zdjęciu są pierogi z tego przepisu? W przepisie soczewica jest zmielona a na zdjęciu cała. Wydaje mi się że tak jak na zdjęciu jest smaczniej.
kates Nov 7, 2011 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Farsz z botwinki z bryndzą - do pierogów, naleśników, krokietów (lakto-wege)Farsz z soczewicy z oliwkami i czosnkiem - do krokietów (wegańska) Krokiety z zielonej soczewicy (ovo-wege) Farsz do pierogów z bobu (wegańska) Pierogi z fasolą i miętą (farsz) (wegańska) Pieczone pierogi z farszem brokułowym (wegańska) Pierogi podlaskie (z farszem ziemniaczanym) (wegańska) Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska) Krokiety orientalne (z farszem na bazie kapusty i marchewki) (bez ograniczeń) Farsz ze słodkiej kapusty do naleśników czyli krokietów (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
amanda3601 Feb 16, 2014