7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Farsz z soczewicy (do pierogów, krokietów itp.)

Średnia ocena: [5.0 z 5 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [8]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 8 osób

500 g soczewicy
sól
pieprz
1 duża cebula
olej lniany do smażenia (rafinowany)

Przygotowanie:

Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie. Gdy jest miękka, odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Mielimy też cebulę. Mieszamy. doprawiamy solą, pieprzem, podsmażamy całość na oleju lnianym.

Farszem nadziewamy ciasto pierogowe, rozwałkowane i podzielone na krążki. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie lub na parze.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jul 27, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Przepyszny farsz! Jak u mamy ;-)
amanda3601 Feb 16, 2014

można tak i tak
jak komu smakuje :)
agnmid Nov 7, 2011

Czy na zdjęciu są pierogi z tego przepisu? W przepisie soczewica jest zmielona a na zdjęciu cała. Wydaje mi się że tak jak na zdjęciu jest smaczniej.
kates Nov 7, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Farsz z botwinki z bryndzą - do pierogów, naleśników, krokietów (lakto-wege)
Farsz z soczewicy z oliwkami i czosnkiem - do krokietów (wegańska)
Krokiety z zielonej soczewicy (ovo-wege)
Farsz do pierogów z bobu (wegańska)
Pierogi z fasolą i miętą (farsz) (wegańska)
Pieczone pierogi z farszem brokułowym (wegańska)
Pierogi podlaskie (z farszem ziemniaczanym) (wegańska)
Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska)
Krokiety orientalne (z farszem na bazie kapusty i marchewki) (bez ograniczeń)
Farsz ze słodkiej kapusty do naleśników czyli krokietów (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas