7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta "łososiowa" (marchewkowo-orzechowa)

Podawać na chlebie, posypaną zieloną pietruszką.

Średnia ocena: [5.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [4]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4-5 słoiczków 200 ml

5 sztuk małej marchwi (może być z zupy)
2 szklanki soku z pomidorów
1 szklanka orzechów ziemnych
1 szklanka cebuli pokrojonej w kostkę
sól
3/4 szklanki tartej bułki

Przygotowanie:

Marchew ugotować. Zmiksować z sokiem z pomidorów i orzechami. Dodać posiekaną cebulę i sól, a następnie wszystko razem gotować przez 5 minut. Na koniec dodać bułkę tartą. Po zagotowaniu schłodzić.

Wskazówki i uwagi:

Można zmiksować cebulę z resztą, ale pamiętając, że zbyt długo miksowana staje się gorzka. Dlatego tak czy siak dodajemy ją na koniec.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 3, 2001
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Pominąć sok pomidorowy i część bułki tartej (bez sensu :)), dokwasić sokiem z cytryny i jest pycha! (A, i to gotowanie nie wiem, po co - warto zostawić na kilka godzin, żeby się smaki przegryzły, jak z każdą pastą, ale to wszystko).
moritura Oct 21, 2013

Pasta przełożona jeszcze na gorąco do słoiczków pięknie się zassała i przechowała. Oczywiście nie pasteryzowałam jej dodatkowo, tylko wystudziłam i wstawiłam do lodówki. Dziś po ponad 2 tygodniach ją otworzyliśmy i jest jak świeżo zrobiona :) Gdyby zawierała strączkowce lub inne bogate źródło białka, nie byłaby raczej tak trwała...
patrycccja Apr 6, 2013

Hm, mi akurat niezbyt pasuje. Orzechy ziemne w takiej postaci to jednak nie moja bajka. Sytuację uratował chrzan :D
patrycccja Mar 21, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta marchewkowo-serowa (bez ograniczeń)
Orzechowa pasta z tofu (wegańska)
Pasta fasolowo-orzechowa (wegańska)
Pasta orzechowo-awokadowa (wegańska)
Wegańska pasta czekoladowo-orzechowa (wegańska)
"Łososiowe" spaghetti z cukinii (wegańska & RAW)
Pasta marchewkowa lub brokułowa ze słonecznika na oko (wegańska)
Pasta marchewkowa (z pieczonej marchewki) z porem (wegańska)
Pasta serowo-orzechowa do kanapek i krakersów (bez ograniczeń)
Ormiańska pasta fasolowo-orzechowa w miseczkach z zapiekanej papryki (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas