7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

vegavani_com

Data ostatniego logowania: 2013-11-16 00:00:00.0
Napisz do użytkownika

Zdjęcia użytkownika [3]


Pierogi z kapustą i grzybami - mięciutkie :)

Pierogi z kapustą i grzybami - mięciutkie :)

Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem

Najnowsze przepisy użytkownika [2]

  • Pierogi z kapustą i grzybami - mięciutkie :)
    autor: vegavani_com dieta: wegańska
    Lepienie pierogów z podanego w przepisie ciasta to czysta przyjemność :). Ciasta nie trzeba podsypywać mąką, nie klei się do rąk i stolnicy, nie rozciąga się i nie kurczy, jest plastyczne "jak plastelina". Można wałkować z niego cieniutkie placki, a pierogi nie rozpadną się podczas gotowania i są mięciutkie!
  • Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem
    autor: vegavani_com dieta: wegańska
    Vegavani: "Pasztet w wersji, którą prezentujemy bardzo dobrze się kroi oraz rozsmarowuje na pieczywie, ponieważ nie wysusza się on podczas pieczenia. Ważne jest tylko aby kroić go dopiero po całkowitym wystudzeniu. Rozsmarować na kanapce można nawet gorący... mniam :) Do przygotowania pasztetu najlepiej użyć czerwonej soczewicy, której zaletą jest krótki czas gotowania oraz to, że nie trzeba jej mielić. Pasztet ma także ładny kolor :)"

Najnowsze komentarze użytkownika [2]

Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska)
zastanawiamy się czemu czasami upieczony pasztet kruszy się? trzymając się podanych składników i proporcji nie powinien ;) zmieniając soczewicę na zieloną-będzie bardziej suchy, dodając więcej płatków owsianych-będzie się kruszył, zmieniając proporcje warzyw-też może być przez to mniej wilgotny. Jeśli sytuacja tak powtarza się to polecam zredukować lub ominąć dodanie płatków owsianych,trzymać się proporcji i podanego sposobu gotowania soczewicy,nie może być ona za sucha. Trzeba też dostosować czas pieczenia do swojego piekarnika :)
vegavani_com 2013-11-16 17:59:29.653

Pierogi z kapustą i grzybami - mięciutkie :) (wegańska)
żeby były mięciutkie trzeba się trzymać przepisu ! zapewniam że będa super mięciutkie :) przepis sprawdzony na kilku tysiacach pierogów, więc po prostu spróbujcie zrobić :))
vegavani_com 2010-12-21 16:09:02.984






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas