7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Radhe Vega

Data ostatniego logowania: May 10, 2014
Napisz do użytkownika

Zdjęcia użytkownika [5]


Wegańska pasta z orzechów nerkowca po indyjsku

Wege-burger z cieciorki

Indyjskie mango muffiny - wegańskie

Najnowsze przepisy użytkownika [5]

  • Wegańska pasta z orzechów nerkowca po indyjsku
    autor: Radhe Vega dieta: wegańska & RAW
    Szybka i prosta w przygotowaniu pasta z orzechów nerkowca w stylu indyjskim – idealna na kanapki. Jeśli masz już dość robienia sobie nudnych kanapek do pracy, pora na smakowitą odmianę! Niech Twoje kanapki też poczują smak orientu :-)
  • Wege-burger z cieciorki
    autor: Radhe Vega dieta: wegańska
    Dziś zdradzamy Wam kolejny fenomenalny przepis wegański kuchni indyjskiej – tym razem na wege-burgery cieciorkowe! I nie tylko zdrowsze, ale też pyszniejsze od zwykłego hamburgera ;-)
  • Indyjskie mango muffiny - wegańskie
    autor: Radhe Vega dieta: wegańska
    Indyjskie wegańskie muffiny o smaku mango. Prawdziwe niebo w gębie!
  • Chai Masala - indyjski przepis na rozgrzewającą herbatę
    autor: Radhe Vega dieta: wegańska
    Pyszna herbata po indyjsku - chai z mlekiem i rozgrzewającymi przyprawami. Idealny napój na mroźne dni. Mleko można oczywiście zastąpić z powodzeniem również mlekiem roślinnym. Z czego składa się chai? * Herbata – do chaju najlepsza jest oczywiście prawdziwa indyjska herbata – jest to specjalny gatunek herbaty o drobnych liściach. Można ją nieraz dostać w sklepach ze zdrową żywnością. Można ją jednak także z powodzeniem zastąpić herbatą Lipton Yellow Label – nie będzie to już ten sam smak, ale za to świetny substytut. * Mleko – choć panuje u nas raczej moda na chude mleko, do chaju bardziej zaleca się dodanie mleka pełnotłustego, a czasem nawet odrobiny masła. Dlaczego? Naturalne związki chemiczne zawarte w przyprawach, które stanowią o ich smaku i aromacie, najlepiej rozpuszczają się w tłuszczach – co oznacza, że dodając mleko pełnotłuste będziesz cieszyć się bardziej intensywnym smakiem i aromatem. * Masala – to właśnie sekret wyśmienitego chaju. To specjalna mieszanka rozgrzewających, aromatycznych przypraw, która nie tylko nadaje chajowi indyjskiemu niezwykły smak i zapach, ale także rozsiewa piękny aromat w całym domu. Poniżej zdradzimy Ci prawdziwy, indyjski przepis na chai masalę!
  • Indyjskie curry w 15 minut
    autor: Radhe Vega dieta: wegańska
    Oryginalny indyjski przepis na przyprawę curry w 15 minut. Nada orientalny smak i aromat każdemu daniu!





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas