7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kasza jaglana na sypko (krótko gotowana)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Dzięki stokrotne!
~aneta Jan 25, 2016

Aneta - od ponownego zawrzenia 3 minuty. ja tak naprawdę już nie odmierzam z minutnikiem w ręku tylko gotuję "na oko". jak się wchłonie praktycznie cała woda to wyłączam gaz i odstawiam. aha, no i jeśli nawet wydaje nam się, że kasza jest sklejona, to warto rozdrobnić ją widelcem (tak jakby "grabić"), żeby ziarna się porozdzielały, wychodzą wtedy miękkie, ale sypkie.
~majczi Jan 23, 2016

Słuchajcie, czy te 3 minuty gotowania to od momentu ponownego zagotowania się wrzątku? Ja przelałam wrzątek na kaszę, przykryłam i od tego czasu liczyłam 3 minuty. No ale po tym czasie było w garnku jeszcze dużo wody "luzem". I dogotowałam chwilę. No i jest papka (chociaż kilka ziarenek twardych pomiędzy).
Powinnam zostawić wszystko w spokoju mimo tej wody?
Pomóżcie ;-)
~aneta Jan 21, 2016

Naprawdę działa przepis nawet mi wyszedł mimo, że musiałam coś zepsuć trochę przypaliłam prażeniem ale mimo to wyszło :) Polecam!
~Julita Apr 12, 2015

fajnie, że innym też się udaje. dodam tylko, że ja gotuję już tym sposobem wszystkie kasze a także ryż na sypko. wody minimalnie więcej niż kaszy/ryżu, chwila na gazie (tu zależnie od kaszy, ile wyniesie ta chwila - zawsze sprawdzam widelcem parę ziaren - muszą być prawie miękkie), a po kilkunastu minutach sama dochodzi :). polecam!
majczi Feb 26, 2015

Dziękuję za przepis. Pierwszy raz nie wyszła mi z jaglanej papka :P
~kminek Oct 30, 2014

Potwierdzam! wychodzi super sypka:)
~rudzka Sep 10, 2014

najlepszy przepis na jaglaną na sypko ever! :)
~deedee Sep 4, 2014

Wychodzi naprawdę sypka. Dzięki :)
ryfka Aug 16, 2014

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas