7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Surowy mus z żurawiny z Lubelszczyzny

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Żurawina na kwas benzoesowy i zakwasza organizm podobnie jak śliwki, borówki i maliny
~Megi Oct 17, 2014

Żurawina ma dużo szczawianów, albo jakiś tego typu substancji, które nie są dobre dla kości, stawów.
~Amatorka Oct 16, 2014

Zrobiłam! Wyszły mi 4,5 "dżemówek". Chętnie zrobiłabym jeszcze, ale w sklepach nie maja już słoiczków. Ten mus jest naprawdę super! Z czekoladowym deserem sojowym - wprost boski...
Dana Oct 14, 2014

Patrycja, jak zwykle miałaś rację, mus ściemniał. Próbowałam go rozcieńczonego wodą, jadłam na grzankach, jako dodatek do placków, owsianki i kaszki, ale najpyszniejszy jest wmieszany w mleko sojowe. Smakuje trochę jak jogurt pitny ;)
nasse Nov 7, 2013

Nasse, u mnie też tak było, ale jeszcze ci ściemnieje. Teraz jest w nim masa maleńkich bąbelków powietrza, które wmiksowały się podczas blendowania i rozjaśniają całość :)
patrycccja Nov 6, 2013


Ten mus jest przepyszny! Zrobiłam z żurawiny wielkoowocowej, przez co jest bardziej różowy niż czerwony. Mam nadzieję, że wytrzyma trochę czasu w lodówce, bo wyszło go sporo :)
nasse Nov 5, 2013

Ewa 58, no tak, o to właśnie chodzi :) Oczywiście nie pasteryzujemy - sprawę załatwia cukier i chłód. Pierwszy raz robiłam, więc nie wiem ile dokładnie wytrzymują. Ja robiłam na przełomie września-października i cały czas mus wygląda i smakuje tak samo :)
patrycccja Nov 5, 2013

A na zimę jakoś to można w słoiczki?
~Ewa 58 Nov 5, 2013

Ładne zdjęcia! Aż chciałoby się sięgnąć po słoiczek...
Dana Nov 4, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas