7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Wegańskie drożdżówki cynamonowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

drożdżówki pyszne wyszły!
~paula Feb 25, 2018

Drożdżówki wyszły pyszne, również zrobiłam od razu z podwójnej porcji ;) Ciasto pięknie wyrosło jedyny problem to, to że były suche :(
Ktoś się domyśla dlaczego, może coś zrobiłam źle?
Esma Jan 31, 2015

justa w przepisie nie ma żadnego masła, a roślinna margaryna. Osobiście używam Alsan, ale jeśli nie masz dostępu to możesz dodać po prostu olej kokosowy albo rzepakowy.
mniumniu Jun 19, 2014

Jakie masło, ja znalazlam tylko takie z serwatka czyli nie weganskie? :)
~justa Jun 12, 2014


przepyszne! z tego przepisu wyszło mi najlepsze wegańske ciasto drożdżowe ever, jest idealne :) też zrobiłam od razu z podwójnej porcji i wyszło dziewięć drożdżówek. zamiast margaryny dałam masło roślinne. jedyne co mi trochę przeszkadza to chrzęszczący cukier w nadzieniu, następnym razem użyję drobnego, albo wrzucę do ciepłego masła, żeby się trochę rozpuścił, nie wiem. tak czy inaczej - drożdżówki smakowały wszystkim i nieweganom też. dzięki!
majczi Feb 28, 2014

bardzo dobre, dodalam tez male kawałki jablka, wyszly pyszne
~gosia Jan 24, 2014

a ile drozdzowek wyjdzie z proponowanej ilosci skladnikow?
~Maria Nov 28, 2013


Są przepyszne!
Z podanych proporcji (jedna szkl. mąki) wychodzi trochę mało ciasta, więc zrobiłam drugą porcję i wyszła mi jedna spora blacha drożdżówek.
W smaku są naprawdę super, ciasto wychodzi bardzo puszyste a nadzienie jest aromatyczne. Z pewnością zrobię je jeszcze nie raz. :)
Olexy Oct 19, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas