7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
| 
		 | 
|
| 
		
		 | 
		
	
		 
		puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	 | 
	
		 
	<< powrót do przepisu
	
	Ciasteczka kokosowo-owsiane bezglutenowe- Komentarze do przepisu -
			
				
			
			
			ciasteczka są bardzo proste w przygotowaniu i mega smaczne (wg mnie lepsze od jaglanych). Z braku banana dodałam jabłuszko pokrojone w drobną kosteczkę oraz garść daktyli, również pokrojonych w większą kostkę. Cukru ok. pół podanej porcji, a i tak było go czuć. A,  wody musiałam dolać więcej, gdyż masa była za sucha. Dzięki za przepis, Polecam :)
			 
		
		Belka 2015-04-13 22:52:11.209 
			
			
			super szybkie, super pyszne :)
			 
		
		~Ola 2014-11-11 11:49:21.174 
			
				
			
			
			Można też zamienić mąkę kukurydzianą na ryżową, są chyba nawet lepsze ;)
			 
		
		Sowa90 2014-09-14 12:53:11.919 
			
			
			zrobiłam te ciasteczka, są przepyszne!
 
		
		dziękuję za przepis :) ~stoplamek 2014-08-05 06:28:20.706 
			
			
			Bardzo dobre ciastka. Już zrobiłem je któryś raz i wszystkim smakowało. Nie dodaję bakali bo się przypiekają. No chyba, że je się jakoś "powdusza" żeby nie były na wierzchu. Dzięki!
			 
		
		~Kamil 2014-06-16 22:59:18.611 
			
			
			w polskich warunkach płatki owsiane są glutenowe :(( chyba, że kupowane w bio/eko sklepach z przekreślonym kłosem, ale jest ich mało
			 
		
		~Ula 2014-03-27 15:18:41.471 
			
			
			wspaniałe i przepyszne! Dzieci je uwielbiają.  Dziękuję!
			 
		
		
	
	
	
	
	
	
	
	~iza 2013-08-16 17:53:48.092 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | 
	
	
		
		
		
			
			
			
			 | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
Nie jestem fanką ciasteczek, w znaczeniu: pieczenia, konsumpcji i owszem. ;-) Zbyt wiele porażek, generalnie im prostsze (w tym 2-składnikowe w ramach blw), tym gorszy skutek.
Ale te ciasteczka można pożerać już na surowo (czego zwykle nie czynię). Dzięki spolegliwej konsystencji łatwo je uformować w kształt, który zachowają (rosną nieznacznie). Nie odpuściłam cukru, bo lubię intensywne smaki. Rodzynki okazały się żaroodporne i nie spiekły. Może warto dodać nieco więcej któregoś z mokrych składników (ale to lepiej stwierdzić organoleptycznie przed kolejnym pieczeniem).
W dwóch słowach: smakowite - polecam. :)
chez_paulina 2015-11-05 15:16:27.895