7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Mezalians, ziemniaczano-migdałowa zupa krem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

arcydzielo :D
~rudzia Sep 29, 2015

bardzo smaczna, polecam.
Marcela Nov 24, 2013


Komentowałam już na blogu readeat, to jeszcze wystawię ocenę tutaj. Oczywiście najwyższą, bo zupa jest fantastyczna - prosta i efektowna :) Zaprawdę powiadam wam, gotujcie i jedzcie.
Sowa90 Sep 2, 2013

Zupa jest bajecznie prosta, szybka i przepyszna. Nie przepadam za ziemniakami, w zasadzie zrobiłam ją tylko dlatego, że zaciekawił mnie dodatek migdałów. Nie zawiodłam się, robię ją dziś po raz kolejny :) A z dodanymi do kremu uprażonymi migdałami wygląda iście królewsko :D
Dreu Sep 2, 2013

Zupa jest przepyszna :D kupiłam nieco więcej migdałów i pozostałe uprażyłam na patelni- dodałam je do zupy tuż przed podaniem, nadało to nieco bardziej "oleistego" smaku i ciekawej konsystencji.
~Karolka Apr 15, 2013

Najlepszy jest tradycyjny, właśnie długo gotowany (puszka.pl/przepis/6165-domowy_bulion_krok_po_kroku-sekret_smaku_twoich_zup.html). Można też zrobić wersje ekspresową (puszka.pl/przepis/6167-domowy_bulion_krok_po_kroku-wersja_ekspresowa.html) ale nadaje się tylko do niektórych zastosowań - tam, gdzie głębia smaku samego bulionu nie jest tak istotna. Wydaje mi się, że w przypadku tej zupy nie do końca się sprawdzi. Przepisu Luny jeszcze nie próbowałam, ale mam zamiar :)
patrycccja Apr 12, 2013

Ja polecam taki bulion: puszka.pl/przepis/6994-warzywny_bulion_instant.html ;)
Luna7 Apr 12, 2013

bulion robimy w jaki sposób? Ja swój zazwyczaj gotuję godzinę,na warzywach, macie jakiś szybszy sposób?;)
~kasia Apr 12, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas