7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Gofry "kanapkowe" (bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Dziś zrobiłam. Wyszły mi smaczne, ale dodałam więcej wody niz w przepisie. myślę, że to wina mojej wagi. Oszukuje mnie...
Dana Jan 4, 2015

Mojej malej alergiczce słodzę tylko ksylitolem, zdrowa jest też stewia, jednak jeszcze nie próbowałam. Zwykły cukier często uczula alergikow uczulonych na mleko, kazeinę i jaja.
~Majka Aug 10, 2014

Gofry są naprawdę świetne. Nadają się idealnie na słodko, jak i do słonych dodatków.
Eliszeba Mar 19, 2014

Nie zgadzam się że syrop z agawy jest zdrowszy. Powiedziałabym że jeden czort ;) Też zawiera cukry proste, w tym przypadku prawie samą fruktozę. A jeśli chodzi o to, że ma niski indeks glikemiczny czyli nie powoduje skoku poziomu cukru we krwi, to lepszym pomysłem jest łączenie cukrów (dowolnych cukrów a nie tylko tego sprzedawanego jako cukier kryształ) z błonnikiem. Błonnik w naturalny sposób "normalizuje" ilość cukru wchłanianego z przewodu pokarmowego i nie pozwala właśnie na takie ekscesy jak znaczne skoki poziomu cukru.
W temacie agawa-cukier zerknijcie choćby na www.fitsugar.com/Agave-Nectar-Healthier-Than-Sugar-2834853
patrycccja Jan 21, 2013

Zamiast cukru lepszy syrop z agawy. Raz, że trochę zdrowszy, a dwa, że nadaje gofrom pięknego, złocistego koloru:)
~paniabc Jan 20, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas