7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pieczarki faszerowane pomysłem własnym

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ja nie obieram, ale dokładnie je szoruję w zamian. W mojej wersji pieczarki wodniste absolutnie nie są, niestety trochę długo trwa czekanie aż dojdą w piekarniku. Ostatnio wpadłam na "genialny" (tak mi się przynajmniej wydawało) pomysł podgotowania ich wcześniej żeby szybciej się upiekły - niestety były wodniste i zwyczajnie niesmaczne :/
Migu 2012-11-25 20:38:23.418

dzięki :) w sumie robiłam już takie pieczarki z piekarnika nadziewane szpinakiem i ziemniakami, pora chyba wypróbować z innymi farszami
ryfka 2012-11-24 15:59:26.586

Ryfka, powiem szczerze, że obieram pieczarki, gdyż jestem tego nauczona i nie wyobrażam sobie przygotowywać inaczej, ale jeśli nie chcesz obierać lub nie widzisz takiej potrzeby, to nie jest to konieczne :) A jeśli chodzi o wodnistość, to nie miały jej za dużo...
mutma 2012-11-23 20:44:31.562

Czy obieranie pieczarek jest koniezne? Czemu służy?
Pamiętam, że za dawnych czasów smażyłam panierowane kapelusze i mimo że były bardzo dobre, przestałam je robić, bo pieczarki były strasznie wodniste. Czy takie podpiekane w piekarniku będą mieć mniej wody?
Rozumiem, że po napełnieniu farszem, pieczarki są gotowe do spożycia?
ryfka 2012-11-23 13:52:36.518

Znam i lubię ten sposób serwowania pieczarek, są świetne na imprezy i przystawki. Często jeśli mam w lodówce jakieś resztki już usmażonych/ugotowanych warzyw to nimi wypełniam grzyby i od razu zapiekam.
Migu 2012-11-22 21:25:19.178

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas