7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Wegańskie naleśniki na mleku kokosowym

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Mam podobne spostrzeżenia jak Majczi. Kokosowe w smaku to one nie wychodzą... Za to są potwornie delikatne, kruche i trudne przy odwracaniu, zwł. jeśli użyje się zbyt "pełnego" mleczka. Ciasto zawiera wtedy zbyt dużo tłuszczu i takie są właśnie efekty... Tubbsik niby ostrzega przez tym we wskazówkach, ale nie spodziewałam się, że będą AŻ TAK delikatne. Ja w sumie wolę zwykłe naleśniki i pokombinować nad jakimś dobrym kokosowym farszem :)
patrycccja Apr 19, 2014

zrobiłam, podaję moje proporcje, może się przydadzą ;) - 1 szklanka mleka kokosowego na 1 szklankę mąki, w czasie miksowania uzupełniłam wodą do konsystencji naleśnikowej, dodałam jeszcze sól oraz szczyptę sody.
naleśniki niestety nie były kokosowe ani w smaku, ani w zapachu, ale faktycznie są bardzo delikatne i dobre. natomiast specjalnej różnicy w użyciu mleka kokosowego a sojowego nie zauważyłam, więc raczej przepis ląduje w tych "awaryjnych", wiórki na mleko zawsze się znajdą, a karton gotowego - już niekoniecznie ;). dobrze wiedzieć, że się da i że wychodzi! :)
majczi Mar 4, 2014

No i klasyka Puszki: puszka.pl/przepis/4233-nalesniki_w_10_minut.html - wszystko podane jak na dłoni.
patrycccja Aug 29, 2013

a mi się marzy przepis na naleśniki z dokładnym podaniem ilości składników, a nie "na oko". "na oko" to chłop w szpitalu umarł, jak mawia mój dziadek
~buuuuuuu Aug 28, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas