7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Majonez z mleka sojowego (z ziemniakiem lub bez)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Dziękuję! :-)
Iwo-na Mar 12, 2013

Poprawione :)
EwaH Mar 11, 2013

Rzeczywiście określnie "dowolnego syropu" nie jest najszczęśliwsze ;-) Ale już wysłałam zgłoszenie z prośbą o poprawkę.
Co do słodzenia majonezu - w sumie pomijam to, kiedy robię ten majonez. Tylko pierwszy raz przy korzystaniu z tego przepisu dodałam słodziszcza i przez to majonez zrobił się tak jakoś "mdły" w smaku, podobnie jak tradycyjny majonez.
Iwo-na Mar 11, 2013

No, jak zapytałaś, czy na kaszel, to przypomniał mi się od razu cebulowy, który notabene gdzieś tu jest zapuszkowany :)
Jak widać jedni dosalają ciasta, inni dosładzają majonez ;)
Jeden mój krewny używał za to miodu zamiast masła na chleb, nawet, jak jadł ogórki kiszone :P
Luna7 Mar 10, 2013

Haha, cebulowy! No, to byłoby ciekawe ;) A tak serio to syrop słodowy to była jedyna rzecz, która przyszła mi na myśl, ale z drugiej strony dosładzanie majonezu???? Więc miałam nadzieję, że chodzi o coś innego. Jednak sama nie mogłam sprawdzić, bo G.Translator nie radzi sobie najlepiej z niemieckim ;) Dzięki Luna.
patrycccja Mar 10, 2013

Patrycja, zastanawiasz się pewnie, czy ten cebulowy może być, co? ;)
Ja obstawiam coś w typie syropu z agawy ;)
Sprawdziłam, w oryginale jest klonowy lub ogólnie owocowy, lub koncentrat z oskoły :)
Luna7 Mar 10, 2013

"1/4 łyżeczki dowolnego syropu" - jakiego syropu? Na kaszel też może być? ;)
patrycccja Mar 10, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas