7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Uttapam, czyli bezglutenowe, fermentowane indyjskie omlety ze strączkowców i ryżu- Komentarze do przepisu -
Oznajmiam, że ciasto przeżyło noc w lodówce, a omleciki też się udały :D Nie widziałam szczególnej różnicy między nimi, a tymi smażonymi poprzedniego dnia, może były troszkę bardziej płaskie/kruche. Placki ładnie się smażyły, i były pyszne, zwłaszcza polane sosem pomidorowym.
Thuvien Mar 17, 2013
@Thuvien Jak trochę dłużej, to nic, ale w końcu zacznie się psuć. Tylko nie pytaj po jakim czasie bo nie wiem :) Najlepiej jednak gotowe ciasto wstaw do lodówki, żeby doczekało, aż będziesz chciała je wykorzystać.
@tuti Tak, miksujemy surowe :) Ale namoczone, więc miękkie. Po sfermentowaniu wyjdzie fajna, gęstawa masa. @jazgottt Nie próbowałam smażyć bez oleju. patrycccja Dec 11, 2012
Ale że jak , tak tę ciecierzyce i ryż i czerwoną fasole bez gotowania zmiksowac? I że to się tak da i wyjdzie fajna masa ??? Jestem pod wrażeniem. Szkoda że pół godziny wcześniej nie przeczytałam bo miałam nałożona fasoli ale już zaczęłam gotować...nie wiem wciąż jak ja zjeść
~tuti Sep 11, 2012
Pyszne, jedliśmy dzisiaj. Proporcje były na oko, z warzyw cebula,papryka, cukinia. po smażenia warto odłożyć na papierowy ręcznik. Dobre pewnie jako opcja wycieczkową na zimno. Córka jadła wersje `bez niczym` ale z syropem klonowym. I zrobiły robotę :)
iwka Jul 28, 2012 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Emilia Jun 3, 2015