7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Uttapam, czyli bezglutenowe, fermentowane indyjskie omlety ze strączkowców i ryżu

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ekstra, świetna sprawa. Zdecydowanie powtórzę :)
~Emilia Jun 3, 2015

Oznajmiam, że ciasto przeżyło noc w lodówce, a omleciki też się udały :D Nie widziałam szczególnej różnicy między nimi, a tymi smażonymi poprzedniego dnia, może były troszkę bardziej płaskie/kruche. Placki ładnie się smażyły, i były pyszne, zwłaszcza polane sosem pomidorowym.
Thuvien Mar 17, 2013

@Thuvien Jak trochę dłużej, to nic, ale w końcu zacznie się psuć. Tylko nie pytaj po jakim czasie bo nie wiem :) Najlepiej jednak gotowe ciasto wstaw do lodówki, żeby doczekało, aż będziesz chciała je wykorzystać.
@tuti Tak, miksujemy surowe :) Ale namoczone, więc miękkie. Po sfermentowaniu wyjdzie fajna, gęstawa masa.
@jazgottt Nie próbowałam smażyć bez oleju.
patrycccja Dec 11, 2012

Czy ciasto można zostawić na dłużej niż 6 godzin, czy coś się stanie?
Thuvien Dec 9, 2012

Ale że jak , tak tę ciecierzyce i ryż i czerwoną fasole bez gotowania zmiksowac? I że to się tak da i wyjdzie fajna masa ??? Jestem pod wrażeniem. Szkoda że pół godziny wcześniej nie przeczytałam bo miałam nałożona fasoli ale już zaczęłam gotować...nie wiem wciąż jak ja zjeść
~tuti Sep 11, 2012

Czy bez oleju na patelni teflonowej też wychodzą?:)
jazgottt Sep 2, 2012

Pyszne, jedliśmy dzisiaj. Proporcje były na oko, z warzyw cebula,papryka, cukinia. po smażenia warto odłożyć na papierowy ręcznik. Dobre pewnie jako opcja wycieczkową na zimno. Córka jadła wersje `bez niczym` ale z syropem klonowym. I zrobiły robotę :)
iwka Jul 28, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas