7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Surówka zimowa - jabłko + topinambur

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Och, uwielbiam gotować, jeść, odkrywać nowe smaki :) Część przepisów, jakie dodałam (zwłaszcza te pierwsze) miałam od dawna, a zdjęcia robiłam, żeby wysyłać przyjaciółce ;) Aż pomyślałam, aby z szerszym gronem się podzielić moimi przepisami :)
Daję radę, czasem robię obiad dwudaniowy ;) Akurat jestem w domu rodzinnym, to jest więcej ludzi do wykarmienia, niż ja jedna ;) Ale lubię to :) W przyrządzaniu posiłków jest coś ze sztuki, a w jedzeniu coś z poezji ;)
A Luna to starsza wersja mojego imienia, źródło, że tak powiem :)
Luna7 May 2, 2012

To tylko tak dalej Luna7 :-) Na chefkoch.de masz baaaardzo duze mozliwosci ;-) Jest oczywiscie duzo innych "czysto" wegetariansko-weganskich stron, ktore polecam Ci poszukac.
Widze po Twoich komentarzach i wstawianych przepisach, ze rzeczywiscie lubisz gotowac, tylko zastanawiam sie kiedy Ty to wszystko dajesz rade ugotowac i zjesc (jestes teraz bardzo aktywna na puszcze)? ;-)
I jeszcze jedno - piekny masz nick, moja corcia ma na imie Luna :-))))
Iwo-na May 2, 2012

Nie, mieszkam w Polsce :) Ale jest mało polskich przepisów na topinambur, niemiecki znam, gotować uwielbiam, to sobie buszuję też po niemieckich stronach i jak coś naprawdę ciekawego znajdę, to przetłumaczę i wstawię, a co :) A w Polsce topinambur rośnie często pod lasami, chyba dla dzików :) I niektórzy mają w ogródkach (nornice wtedy jedzą go, zamiast bulwek kwiatów). A tak do jedzenia to jednak mało popularny jeszcze...
Luna7 May 2, 2012

Luna7 - topinambur znam wlasnie z Niemczech, gdzie mieszkalam pare lat. Teraz siedze w Paragwaju i o topinambur moge tylko pomarzyc... :-(
Czy Ty mieszkasz w Niemczech, bo korzystasz z niemieckich przepisow?
Iwo-na May 2, 2012

przepis brzmi rewelacyjnie! tapinambur z musztarda, sokiem i pieprzem mniam! :)
MEDeah May 2, 2012

Iwo-na - nie tylko wygląda ;) Jak tu przyszłam, to był tylko jeden przepis z nim, postanowiłam to zmienić, dodać własne, nieco wymyślić, a to akurat jest przetłumaczone - Niemcy używają go w kuchni jakoś znacznie więcej, niż my.
Luna7 May 2, 2012

Ciesze sie, ze topinambur zaczyna byc "promowany" na puszce :-) Warto zaprzyjaznic sie z tym warzywem! Powinien byc podstawa w kazdej zimowej kuchni w Europie. Ta surowka wyglada przepysznie - az slinka cieknie...
Iwo-na May 2, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas