7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Razowa tarta z zielonym nadzieniem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Może źle doprawiłam albo coś ale nadzienie nie powaliło mnie na kolana. Muszę jednak przyznać, że przepis na kruche ciasto jest jednym z lepszych jakie do tej pory jadłam:)
dak0ta 2013-08-20 18:24:57.378

cieszę się bardzo, dzięki za ciepłe słowa! :)
zielenina_blog 2012-04-11 21:25:20.742


Pychota, zrobiła furorę na Wielkanoc! Użyłam kaszy jaglanej, a całość posypałam płatkami migdałowymi. Niestety zapomniałam przetrzymać ciasta w lodówce, ale i tak wyszło smaczne i kruche. Niestety, upiekłam tartę na dwa dni przed Świętami i wilgoć z nadzienia przeszła do ciasta po tych dwóch dniach (aczkolwiek, jak wyżej pisałam, próbowałam zaraz po upieczeniu i wtedy było wyśmienite). Ogólnie bardzo dobry przepis, godny polecenia.
Cleevlen 2012-04-10 18:36:57.52

jak najbardziej można użyć innej kaszy, w zasadzie każdej :) Na pewno świetnie będzie pasować gryczana niepalona.
zielenina_blog 2012-04-02 12:50:24.809

Czy zamiast kaszy orkiszowej, mogę użyć jakiejś innej?
Cleevlen 2012-03-31 11:55:05.268

nie, nie nadaje się, bo się upiecze na brązowo i sucho. Ale można jej użyć kilka razy do obciążania tart.
zielenina_blog 2012-03-30 22:10:53.588

Czy taka fasola która najpierw służy jako "obciążnik" potem nadaje się do normalnego zużytkowania? Do zupy np?
koralina 2012-03-30 17:19:24.035

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas