7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Razowa tarta z zielonym nadzieniem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Może źle doprawiłam albo coś ale nadzienie nie powaliło mnie na kolana. Muszę jednak przyznać, że przepis na kruche ciasto jest jednym z lepszych jakie do tej pory jadłam:)
dak0ta Aug 20, 2013

cieszę się bardzo, dzięki za ciepłe słowa! :)
zielenina_blog Apr 11, 2012


Pychota, zrobiła furorę na Wielkanoc! Użyłam kaszy jaglanej, a całość posypałam płatkami migdałowymi. Niestety zapomniałam przetrzymać ciasta w lodówce, ale i tak wyszło smaczne i kruche. Niestety, upiekłam tartę na dwa dni przed Świętami i wilgoć z nadzienia przeszła do ciasta po tych dwóch dniach (aczkolwiek, jak wyżej pisałam, próbowałam zaraz po upieczeniu i wtedy było wyśmienite). Ogólnie bardzo dobry przepis, godny polecenia.
Cleevlen Apr 10, 2012

jak najbardziej można użyć innej kaszy, w zasadzie każdej :) Na pewno świetnie będzie pasować gryczana niepalona.
zielenina_blog Apr 2, 2012

Czy zamiast kaszy orkiszowej, mogę użyć jakiejś innej?
Cleevlen Mar 31, 2012

nie, nie nadaje się, bo się upiecze na brązowo i sucho. Ale można jej użyć kilka razy do obciążania tart.
zielenina_blog Mar 30, 2012

Czy taka fasola która najpierw służy jako "obciążnik" potem nadaje się do normalnego zużytkowania? Do zupy np?
koralina Mar 30, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas