7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pączki wegańskie II

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Wystawilam paczki na zewnatrz do wyrosniecia, bo w sloncu bylo cieplej jak w kuchni :-) Osobiscie smaze paczki rzadko, bo za tluste, ale rodzina i sasiedzi przepadaja za nimi, a ja na szczescie nie mam problemow z ich robieniem :-)
Iwo-na Apr 10, 2012

Iwo-na - fajna alternatywa do formowania pączkow na łonie natury :P
mi sie smazenie pączkow kojarzy z godzinami spedzonymi w kuchni,brudnymi talerzami,i z okropnym zapachem smazonego oleju -brr
w ostatni tlusty czwartek pomyslalam ze jednak zrobie pierwsze weganskie pączki i wyszly twarde jak kamien,smierdzace drozdzami i prawie ,że nie slodkie pączki potwory :P
przepis bralam z blogu gdzie korzystalam z przepisow juz bardzo dlugo i bylam pewna ze wyjda dobre a tu takie zdziwienie :P
dlatego sobie daruje juz robienie paczkow pewnie na jakies 5 lat :P
OpenWorld Apr 10, 2012

gosiat - nie zgodze sie z Toba, ze nadziewanie paczkow przed smazeniem i ich smazenie z konfitura jest trudne... Naprawde nic latwiejszego! Czasami przygladalam sie temu jak to robila moja mama. Po wielu, wielu latach sprobowalam sama zrobic paczki i nie mialam zadnych problemow. Nalezy mianowicie po pierwszym formowaniu kulek dac im troszke wyrosnac(ok.15 minut) - ciasto jest wtedy latwiejsze w obrobce. Rozplaszczamy kulke w dloni, nakladamy mala lyzeczke dzemu i zamykamy ten okrag ponad nadzieniem dobrze klejac brzegi i potem ostroznie kulamy w dloniach ciasto do powtornej formy kulki(niekoniecznie perfekcyjnej...). Pozostawiamy znowu na jakies 10 minut do wyrosniecia i dopiero potem smazymy.
Ja sobie nie wyobrazam paczka nadzianego po smazeniu...
Kiedys usmaze paczki wedlug proporcji z Twojego przepisu - brzmia calkiem zachecajaco :-)
Iwo-na Mar 14, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas