7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Dyniowe prażuchy - szybkie kluski kładzione na talerz

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Wychodzą bez problemu, ugniotłam ugniatarką do puree. Nalezy dodac dośc mąki, by skleiła masę. Potem uwierzyć, że ciągnąca sie masa zmieni sie w kluski, które będzie sie dało odkleic od talerza. I tak będzie :)
Joanna_Gdańsk Oct 14, 2015

A mi się wydaje, że wbrew przepisowi jednak nie jest wszystko jedno jakiej dyni się użyje. Ta najzwyklejsza, pomarańczowa, zawiera dużo wody. Hokkaido zdecydowanie mniej, a piżmowa chyba najmniej. Jeśli przy robieniu musu jabłkowo-dyniowego to ma znaczenie, to przy prażuchach tym bardziej. Tak myślę.
patrycccja Jan 10, 2013

SilentEnigma - być może było za dużo wody, ziemniaki i dynia nie były dobrze odsączone...?
Iwo-na Jan 7, 2013

W smaku dobre, ale konsystencji nie nabrały, nawet jak dodałam więcej mąki (początkowo była pół na pół biała i razowa, dodałam białej). Tak więc mam na obiad ziemniaczano-dyniowe puree. Co mogło pójść nie tak?
SilentEnigma Nov 30, 2012


Przepis zainteresowal mnie z dwoch wzgledow: zawartosc dyni i sa to kluchy, a ja uwielbiam kluchy :-) Techniczna strona wydawala mi sie skomplikowana, ale okazalo sie, ze tak nie jest. Uzylam swiezo zmielonej maki pelnoziarnistej i dodalam jej wiecej, bo ona tak nie klei, jak biala maka. Zrobilam tez podwojna porcje, bo nas dwie rodziny glodomorow i prazuchow bylo duzo za duzo! Tak wiec uwaga - porcja jest duza. Kluski polewalismy cebula usmazona na zloto. Polecam te prazuchy :-)
Iwo-na Feb 15, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas