7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciasto czekoladowe... z czekoladą

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

ciasto rewelacja!!! Można spokojnie wrzucić więcej czekolady (około 120-130g). Radzę też mąkę najpierw przesiać, wtedy składniki idealnie i łatwo się łączą. Nieprzesianie grozi zakalcem, który i tak jest zjadliwy ;)
~e. 2014-05-03 17:18:26.207

Orkisz to stara odmiana pszenicy, moje drogie - ot i wyjaśnienie zagadki :) "Ziarno orkiszu zawiera więcej białka (13–17 proc.) niż ziarno pszenicy zwyczajnej. Jest od nich także bogatsze w lepiej przyswajalny gluten" a to właśnie gluten pozwala nam przygotowywać pulchne wypieki.
patrycccja 2012-10-07 22:50:16.922

Myślę, że nie ma przeszkód, żeby spróbować mąki orkiszowej. Sama piekłam je zawsze ze zwykłą mąką, ale wiem, że orkiszowa jest najbardziej porównywalna z białą ze wszystkich mąk razowych. Należy dodać ewentualnie trochę więcej płynu, bo mąki razowe potrzebują go więcej.
Iwo-na 2012-10-07 13:31:25.96

Czy mozna to ciasto zrobic na mace orkiszowej?
~Anna 2012-10-07 09:28:44.689

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas