7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciasto czekoladowe... z czekoladą

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

ciasto rewelacja!!! Można spokojnie wrzucić więcej czekolady (około 120-130g). Radzę też mąkę najpierw przesiać, wtedy składniki idealnie i łatwo się łączą. Nieprzesianie grozi zakalcem, który i tak jest zjadliwy ;)
~e. May 3, 2014

Orkisz to stara odmiana pszenicy, moje drogie - ot i wyjaśnienie zagadki :) "Ziarno orkiszu zawiera więcej białka (13–17 proc.) niż ziarno pszenicy zwyczajnej. Jest od nich także bogatsze w lepiej przyswajalny gluten" a to właśnie gluten pozwala nam przygotowywać pulchne wypieki.
patrycccja Oct 7, 2012

Myślę, że nie ma przeszkód, żeby spróbować mąki orkiszowej. Sama piekłam je zawsze ze zwykłą mąką, ale wiem, że orkiszowa jest najbardziej porównywalna z białą ze wszystkich mąk razowych. Należy dodać ewentualnie trochę więcej płynu, bo mąki razowe potrzebują go więcej.
Iwo-na Oct 7, 2012

Czy mozna to ciasto zrobic na mace orkiszowej?
~Anna Oct 7, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas