7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Surowa musztarda (raw food, witariańska)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Rzeczywiscie, ostra jest piekielnie. Ja mialam tylko biala gorczyce, 100 g, i tyle zmielilam i uzylam. Po sprobowaniu prawie umarlam, wiec zaczelam ratowac woda i miodem, ale wciaz dalekie to od idealu...
Ireth 2014-05-19 21:33:34.209

Musztardy wg tego przepisu nie da się jeść! Nie żeby składniki były nieodpowiednie. Chodzi tylko o te "24h" przegryzania się... Jeśli je pomnożymy przez dwa-trzy miesiące, wtedy wszystko będzie dobrze :-) Dopiero po takim czasie musztarda "łagodnieje" i jest jadalna!
Iwo-na 2013-04-21 20:14:14.274

Żeby uzyskać łagodniejszą w smaku musztardę, warto zmniejszyć ilość czarnej gorczycy, która jest ostrzejsza, np. 3:1 na rzecz białej. Ja sok z cytryny zastępuję sokiem z pomarańczy i dodaję odrobinę miodu do smaku.
~kejzi 2013-04-18 15:02:47.76

Akurat w domu skończyła mi się musztarda a tak sie sklada ,że wszystkie(prawie- bo oprocz gorczycy czarnej ) skladniki mam :P Dzięki :)
OpenWorld 2011-12-02 22:04:11.791

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas